Elkezdődött a Lufthansa-sztrájk

Elkezdődött a Lufthansa-sztrájk

Elsősorban a rövid-és középtávú járatokat érinti a Lufthansa légi utaskísérőinek pénteken hajnali 5-kor megkezdődött sztrájkja, amely ugyan a frankfurti repülőtérre koncentrálódik, de kihatással lehet a cég globális hálózatára.

A német légitársaság a legnagyobb repülőtéren, Frankfurtban a napi 360 járat mintegy negyedét kényszerült törölni az előreláthatóan 13 óráig tartó munkabeszüntetés miatt a légikikötő szóvivője szerint.

A Lufthansa kabinszemélyzetének kétharmadát - közel 19 ezer embert - tömörítő szakszervezet, az UFO 5 százalékos béremelést és egyhavi bérnek megfelelő nyereségrészesedést követel, valamint garanciát arra, hogy a cég nem szervezi ki az utaskísérői feladatokat és nem alkalmaz kölcsönzött munkaerőt. Mindkét megoldás csökkenti a szakszervezet befolyását, és mérsékli a munkaadó költségeit is.

A bértárgyalások kedden futottak zátonyra 13 hónapig tartó tárgyalássorozat után. A Lufthansa vezetése a sztrájk megkezdése után arra szólította fel az UFO képviselőit, hogy térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek