Százéves gőzhajóval utazhat a Dunán

Százéves gőzhajóval utazhat a Dunán

Augusztus 28-án, kedden Linzből Budapestre érkezik a Schönbrunn lapátkerekes gőzhajó – írja a Turizmusonline.hu. Az osztrák ÖGEG (Osztrák Vasúttörténeti Társaság) tulajdonát képező Schönbrunn a Duna felső szakaszának egyetlen üzemképes állapotban megőrzött lapátkerekes gőzhajója. A hajót 1912-ben építették az Első Dunagőzhajózási Társaság Óbudai Hajógyárában, ezért a Schönbrunn a századik születésnapját ünnepelni jön Budapestre.

Augusztus 29-én a hajó két budapesti sétajáratot is teljesít, amire a jegyeket a Ruefa Utazási Iroda árusítja. A hajó 30-án csütörtökön reggel indul vissza Linzbe. A hajózás hagyományainak hazai ápolói a Schönbrunnt-t az 52 éves Sopron muzeális vontatóhajóval fogadják a Zoltán Gőzös Közhasznú Alapítvány és a Magyar Hajózásért Egyesület együttműködésében.

A Sopron augusztus 28-án az 16:30 körül Árpád-híd felett csatlakozik a Schönbrunnhoz, és végigkíséri a budapesti Duna-szakaszon. A hajók 17:00 óra körül érkeznek a Belgrád rakparton lévő Nemzetközi Hajóállomásra. A programmal kapcsolatos további információk elérhetők a Magyar Hajózásért Egyesület honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek