Nem fenyegetik az erdőtüzek a turistákat a Kanári-szigeteken

Nem fenyegetik az erdőtüzek a turistákat a Kanári-szigeteken

A Kanári-szigeteken az elmúlt napokban pusztító erdőtüzek nem fenyegetik a turisták által látogatott helyeket, Gomera szigeten kívül biztonságos az utazás a térségbe, csakúgy, mint Spanyolország többi részére – közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata kedden a honlapján. Emlékeztettek arra, hogy az utóbbi napokban erdőtüzek pusztítottak Spanyolországban a Kanári-szigeteken, illetve Galícia, Kasztília-La Mancha és Valencia tartományok egyes területein. A tüzeket a spanyol hatóságoknak hétfőre sikerült megfékezniük, már csak a Kanári-szigetekhez tartozó Gomera szigeten égnek erdők.

Kiemelték: a hónapok óta tartó szárazság, a meleg és a változó irányú szél miatt továbbra is kialakulhatnak újabb tüzek az ország bármely pontján, a Kanári-szigeteken pedig különösen La Palma, Tenerife és Gomera szigeteken. A konzuli szolgálat ezért arra kéri a térségbe utazókat, hogy folyamatosan figyeljék a tüzekkel kapcsolatos magyar és nemzetközi híreket.

Az elmúlt napokban összesen több ezer hektáron pusztítottak erdőtüzek Spanyolországban, Tenerife és Gomera szigeteken szombaton és vasárnap csaknem 5000 embert kellett kitelepíteni, oltás közben meghalt egy tűzoltó. Tenerifén és Gomerán 900 hektárnyi növényzet égett le, részben a gomerai Garajonay Nemzeti Parkban, amely felbecsülhetetlen ökológiai értéket képvisel és a világörökség része.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek