Hátrányos helyzetű gyerekeket láttak vendégül a patcai Katica Tanyán

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttak vendégül a patcai Katica Tanyán

Mintegy hatszáz hátrányos helyzetű somogyi gyermeket és kísérőjét látták vendégül a patcai Katica Tanyán. A tulajdonos Handó házaspár még az év elején ajánlotta fel, hogy díjtalan belépést biztosít számukra az aktív pihenést nyújtó szabadidőközpontban.

A sikeres felajánlásról az MTI-t értesítő közlemény szerint a Somogy megyei szakellátási rendszerben több mint 1100 gyermek és fiatal felnőtt nevelkedik. A Katica Tanya tulajdonosai közülük a három év feletti gyerekeknek és kísérőiknek ajánlották fel a lehetőséget, hogy több csoportban díjmentesen kipróbálhatják a 60 féle játékot, például a csúszdaparkot, vagy a mászólabirintust.

A felhívásra eddig mintegy hatszázan jelentkeztek, akiket nevelőszüleik és a gyermekfelügyelők, nevelők kísértek el. A visszajelzések alapján az állatsimogatás mellett a legnagyobb sikere a pedálos gokartoknak volt. A közkedvelt játékok és a változatos sportolási lehetőséget mellett a gyerekek megismerkedhettek a történelmi és a mezőgazdasági hagyományokkal is.

A gyermek- és lakásotthonok jelentős része rendszeresen szervez gyalogtúrákat, kirándulásokat, esetenként kerékpártúrákat, ám nyaralásra, utazásra korlátozottak a hátrányos helyzetű gyermekek lehetőségei – olvasható a közleményben, mely szerint a Katica Tanyáéhoz hasonló léptékű felajánlások az utóbbi években rendkívül ritkának számítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek