Most Ciprussal izmozik a Ryanair

Most Ciprussal izmozik a Ryanair

A Ryanair azzal fenyegetőzik, hogy kivonul Ciprusról, amennyiben a Ciprusi Turisztikai Hivatal nem ad nekik több marketingtámogatást, illetve a paphosi repülőtéren nem törlik el a leszállási díjat.

A Ryanair csökkenő nyereségességére való tekintettel az utóbbi hónapokban több útvonal bezárásáról is döntött. A légitársaság közölte, hogy felkészült arra, hogy októberben beszüntesse larnakai és paphosi járatait – írja a travelweekly alapján a Turizmus Online. A légitársaság még májusban jelentette be rodoszi és kosi járatának megszűnését, júniusban jelentősen csökkentette marokkói kapacitásait, júliusban pedig több spanyolországi útvonalon (Madrid, Barcelona, Kanéri-szigetek) szüntette be, illetve redukálta járatait.

A Ryanair szerint Rodosz és Kos „megszegte egy promóciós megállapodásban adott szavát", Marokkó „nem volt hajlandó garantálni a költségszintet", a Kanári-szigetek kormányzata pedig „megszegte az incentive szerződésben vállaltakat". Ciprusi lapértesülések szerint a Ryanair azt akarja, hogy duplájára emelkedjen a larnacai járatok után kapott készpénzes ösztönző összege. A fapados szállító hasonló jellegű támogatási szerződéseket próbál tető alá hozni Izraelben és Libanonban, miután marketing megállapodást kötött a Holland Turisztikai Hivatallal, és ennek alapján júliusban megnyitotta első holland állomáshelyét Maastrichtban.

Az Európai Bizottság jelenleg is vizsgálja az Európai Légitársaságok Szövetsége (AEA) bejelentését, miszerint a Ryanair évente több százmillió font „állami támogatásban" részesül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek