Termelői piac az ipolytarnóci ősmaradványoknál

Nógrád megyei termelők portékáiból rendeznek kézműves vásárral egybekötött termelői piacot augusztus 12-én az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen.

 

A terület sajtóreferense az MTI-nek elmondta: első alkalommal próbálkoznak ilyen programmal, de szívesen teremtenének belőle hagyományt, és több fontos nógrádi termelőt megnyertek az ügynek.

Szekeres Rita szerint az egyéni árusok mellett ott lesz különleges juhsajtjaival, juhtúrójával a bokori sajtüzem, a Tarjáni Borház, a kozárdi Palóc Ízek Lekvár Manufaktúra, valamint biolisztjeivel és pékáruival a pásztói Biomalom Kft.

Kínálnak még a termelők szörpöket, mézeket, gyümölcsöket, füstölt árukat is. A vásáron bemutatkozik csont- és fafaragó, csipkeverő, mézeskalács- és rongyszőnyegkészítő kézműves, a népviseletes babák készítője pedig maga is kazári népviseletben várja az érdeklődőket.

A salgótarjáni Tourinform iroda ezúttal nemcsak turisztikai információkkal szolgál majd a helyszínen, hanem kapható lesz náluk a Nógrádi Tüzes Vas, azaz a közkedvelt szalonnasütő is.

Az ősmaradványos geológiai tanösvény, a négydimenziós, mozgószékes mozi és a többi különleges látnivaló a vásár ideje alatt is várja a vendégeket, csakúgy, mint az Ipolytarnóc anno című fotókiállítás. A falu 1900-1965 közötti életét bemutató gyűjtemény augusztus 26-ig látható a Látogatóközpontban.

A hónap végén, 28-án új kiállítást nyitnak Ipolytarnócon: a salgótarjáni Nagy Zoltán pirográf, azaz fába égetett különleges képeit nézhetik meg a látogatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek