Tizenhétezer diák utazhat külhoni magyarlakta területekre

Nyilvánosságra hozták a Határtalanul! külhoni tanulmányi kirándulási program nyerteseinek listáját; a következő tanévben 17 ezer diák és 2 ezer pedagógus vehet részt utazáson.

A www.hatartalanul.eu oldalon közzétett tájékoztató szerint a külhoni területek között továbbra is a legnépszerűbb úti cél Erdély. Az idei évtől ugyanakkor már Szlovénia és Horvátország magyarlakta területeire is eljuthatnak e támogatással diákok.

A Bethlen Gábor Alap Bizottsága a Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázatokra 287.478.727 forint, az Együttműködés szakképző iskolák között című pályázatokra 98.787.773 forint, míg az Együttműködés gimnáziumok között című pályázatokra 49.033.500 forint vissza nem térítendő támogatási keretösszeget állapított meg.

A Határtalanul! program a nyertes iskolai csoportok számára teljes egészében finanszírozza a külhoni utazási és szállásköltségeket. A program során a részt vevő diákok tanulmányaikhoz kapcsolódó programelemeket teljesítenek, esetenként külhoni magyar diákokkal közös tevékenységeket végeznek.

A Határtalanul! program ebben a tanévben 3 ezer külhoni magyar diák és tanár magyarországi viszonossági látogatását is lehetővé teszi. A pályázat eredményéről valamennyi jelentkező írásban kap értesítést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek