Bicajosok veszik birtokba az olasz sípályákat

Bicajosok veszik birtokba az olasz sípályákat

Megnyitották az olasz Alpok sípályáit a kerékpárosok előtt. A Dolomitoktól Valle d'Aostáig használhatják a biciklisek azokat az útvonalakat, amelyeket eddig csak a síelők élvezhettek. Az olasz sajtó beszámolói szerint a kánikulában is működnek az olasz Dolomitok síliftjei, sítalppal felszerelt turisták helyett azonban kerékpárral érkezőket szállítanak a háromezer méter magas hegycsúcsokra.

Az olasz Alpokban néhány évvel ezelőtt próbaszerűen indított kezdeményezés az idén már szervezett formában működik a kelet-olasz Veneto és Trentino Alto Adige, valamint a nyugati Piemonte és Valle d'Aosta pályáin is. A télen használt skipass helyett a kerékpárosok bikepass segítségével juthatnak fel a hegyekre, ahol tetszés szerint követhetik a sípályák útvonalát. A bikepass ára naponta 30 euró (mintegy 9 ezer forint) körüli összegbe kerül.

A biciklisták birtokba vették az Alpok délkeleti részén levő Dolomiti Superski területét is, amely tizenkét sírégiót foglal magában több mint ezerkétszáz kilométer hosszú pályarendszerrel. A szeptember 16-ig nekik fenntartott szezonban a kerékpárosok bejárhatják a Dolomitokat.
Ahogyan a síeléshez, a hegyeken való kerekezéshez is megfelelő fizikai kondíció szükséges. Az amatőrök vezetőt is bérelhetnek – írták az újságok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek