» Hírek

Városnéző kisvonat közlekedik Kaposváron

| | Nem érkezett még hozzászólás

Városnéző kisvonat közlekedik szerdától Kaposváron, amivel kényelmesebben jutnak el a kaposváriak és a turisták a városhoz közeli Deseda-tóhoz, Rippl-Rónai József festőművész egykori lakóhelyéhez, a Róma-villához, az uszodához, illetve a Virágfürdőbe. A gumikerekes kisvonat szerdai első útján egy óvodáscsoportot vitt végig a három útvonal egyikén.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere az indulás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: sok kaposvári kérte az önkormányzattól, hogy teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy kisvonattal tudjanak kimenni a Desedára. "Örömmel jelentem be, hogy a kisvonat ma szolgálatba állt" - mondta a városvezető, hozzátéve: a Sefag Erdészeti és Faipari társaságnak köszönhetően nemcsak a Desedára, hanem város nevezetességeihez, turisztikai látványosságaihoz és a fürdőhöz is közlekednek járatok.

Barkóczi István, az önkormányzat tervét támogató, és ahhoz csatlakozó Sefag Zrt. vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy a turisták mellett sok kaposvári is igénybe veszi majd a szolgáltatást. Mint mondta, szeretnék a környékbeli természeti szépségeket, a parkerdőket is bemutatni. A város főteréről menetrend szerint induló, hétfő és kedd kivételével naponta három útvonalon - belvárosi körút, Deseda-tó, Virágfürdő - közlekedő kisvonaton egy felnőtt jegy ára 600 forint, a gyerekjegy 300 forint, a hat évnél fiatalabbak ingyen utazhatnak. A Kaposvár Kártyával rendelkezők a jegyek árából 40 százalékos engedményt kapnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
21 órája
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
2 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.