» Hírek

Kultúrtörténeti séták a Fiumei úti Sírkertben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Harangjáték, kultúrtörténeti séták, koncertek és előadások színesítik szombaton a Fiumei úti Sírkert harangok napja rendezvényét, este pedig a múzeumok éjszakája programjaihoz kapcsolódik az esemény.

A temető főbejáratától kétóránként induló kisvonatokon szakértő idegenvezetők mutatják be a csoportoknak Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Batthyány Lajos, Arany János, Vörösmarty Mihály és a magyar történelem nagyjainak, leghíresebb költőinek, íróinak nyughelyeit. A kultúrtörténeti séták mellett az érdeklődők megtekinthetik a sírkertben található Kegyeleti Múzeum tárlatát is - tájékoztatta az MTI-t közleményben a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

Az egész napos esemény Levente Péter előadásával kezdődik, ezt követően a Zurgó együttes lép fel népzenei műsorával. Kora délután hirdetik ki annak a kisplasztika pályázatnak az eredményét, amelyre a sírkert történelmi és kulturális értékeit hangsúlyozó munkákat vártak.

Délután Kárászy Szilvia harangjátékára kerül sor, őt Szabó Ádám harmonikás követi a színpadon. Hirtling István színművész Arany János-verseket szaval a költő születésének 195., halálának 130. évfordulója alkalmából, majd Kökény Attila koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A színpadi műsorokat Illényi Katicának és kvartettjének műsora zárja.

Este újra elindul a sírkertet bejáró kisvonat, de már a múzeumok éjszakája rendezvény keretein belül, 22 órakor pedig Cakó Ferenc, a helyszínhez és a hangulathoz illő homokanimációját mutatják be egy óriás kivetítőn.

Az előadás után 22:45-kor egy igazán különleges programmal készül a sírkert: az irodalmi szellemvasút két turnusban várja a vállalkozó kedvű látogatókat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.