Bányamanók és bányarémek játéka Tatabányán

Bányamanók és bányarémek között rendezett kincskereső játékkal várja látogatóit a Múzeumok éjszakáján a Tatabányai Múzeum bányászati skanzenje, távol-keleti kiállítás nyílik Tatán, együtt éjszakáznak Esztergom és Párkány múzeumai, a helyszíneket kisvasút köti össze.

A Tatabányai Múzeum bányászati skanzenjében szombat este hatkor kezdődik a bánya kincseiért zajló interaktív társasjáték a bányászatról és a várostörténetről. A csapatokat a bányamanók segítik, a bányarémek pedig hátráltatják. Az este folyamán bányászlámpással lehet bejárni a múzeum tárnáját.

Tatán A Távol-Kelet közelről címmel nyílik kiállítás a Kuny Domokos Megyei Múzeum nemzetközi néprajzi anyagából. A közelmúltban Japánban járt Lévai Ádám képgrafikus nagyméretű tusrajzait és a Sipos Zoltán fotóművész képeit is megtekinthetik az érdeklődők. A két alkotó 17 órától vetítéssel egybekötött úti beszámolót tart a lovagteremben.

Esztergomban és Párkányban este hat és éjfél között nyitva tartó kiállításokkal várja a látogatókat a két város összes múzeuma, melyeket most egyetlen belépő megváltásával lehet felkeresni. A helyszínek közötti közlekedést a Párkányba is átjáró városnéző kisvonatok teszik gördülékennyé. A Múzeumok éjszakájára okostelefonos helyszínkalauzt készítettek, amelyet a Duna és a Keresztény Múzeumban lehet letölteni.

Az Oroszlányhoz közeli Kamalduli remeteségben egy állandó történeti kiállítás és egy fotókiállítás tekinthető meg a krakkói kamalduli rend életéből. Az este hat óráig nyitva tartó műemlék-együttesben félóránként indul idegenvezetés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek