Egyre több a bringás a vonatokon

Egyre több a bringás a vonatokon

A kerékpárjegyek száma 2008 óta a tavalyi évre már több mint a duplájára nőtt, ez alapján 2011-ben több mint háromszázezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást.

A MÁV a Magyar Kerékpárosklubbal közösen online közvélemény-kutatást végzett a kerékpárosok vasúti utazási szokásairól, tapasztalatairól. A kérdőívet közel 1400 utas töltötte ki, ez alapján 58 százalékuk pozitív változást tapasztalt a vasúti utazás és a kerékpáros szolgáltatások területén az elmúlt évben.

A MÁV-START Zrt. a kerékpáros utazások elősegítése érdekében az elmúlt években a járműparkját korszerűsítette illetve új kocsikat szerzett be. A Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz vasúttal és kerékpárral kirándulók számára kedvezményes, 400 forintos túrajegyeket vezetett be, melyekkel az országon bárhonnét, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 400 forintért lehet a bicikliket szállítani a tavak körül.

A kerékpáros szolgáltatásokkal kapcsolatos aktuális információk a MÁV-START Zrt. honlapján találhatók. A május végén kiértékelt felmérés a www.kerekparosklub.hu oldalon is elolvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek