Ingyen wifi a MÁV vonatain ősztől

Ingyen wifi a MÁV vonatain ősztől

Hurrá! A MÁV-START ingyenes vezeték nélküli internetelérést biztosít idén ősztől valamennyi InterCity vonaton, és a budapesti elővárosi vonatok egy részén - adta hírül az MTI.

A vasúttársaság pénteki tájékoztatása szerint a mintegy 100 millió forintos legújabb szolgáltatásfejlesztés lehetővé teszi, hogy évente akár ötvenmillió utas internetezzen ingyen a vonatokon. A MÁV-START ismertette: a fejlesztés mintegy 750 járművet érint, így valamennyi InterCity kocsiban már az ősszel, az év végéig pedig a budapesti elővárosi vonatok jelentős részén elérhető lesz a díjmentes wifi-szolgáltatás.

A wifi-berendezéseket a MÁV Csoporthoz tartozó MÁV-GÉPÉSZET Zrt. szakemberei építik be hamarosan, ezzel párhuzamban indítják a mobilszolgáltatók versenyeztetését közbeszerzési eljárásban. A MÁV-START a wifi-szolgáltatás területén már rendelkezik tapasztalattal, tavaly szeptember óta néhány vonatán már biztosítja a díjmentes vezeték nélküli internetelérés lehetőségét. A kezdeti visszajelzések alapján egyértelmű, hogy az utasok elégedettek a szolgáltatással - írja közleményében a MÁV-START.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek