Éjszakai szeszőrjárat Bordeaux-ban

Sorozatban fulladnak vízbe Bordeaux-ban a turisták: öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban - írja az MTI. Az áldozatok mindannyian huszonévesek voltak, és mindannyian a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról estek vízbe. További közös vonás, hogy mindegyikük részeg volt, egy átmulatott éjszaka után zuhant a folyóba.

A boráról világhírű városnak nem túl jó reklám a halálsorozat, mivel sok turista érkezik borkóstoló túrára. Sokuk pedig nem csupán kóstol. A helybéliek eleinte el sem hitték, hogy ittasság okozta a férfiak vesztét, arra gyanakodtak, hogy az áldozatokat belökték a folyóba, vagy szervkereskedők végeztek velük. Május elején azonban Pierre-Marie Bourniquel, a közbiztonság helyi felelőse kénytelen volt nyilvánosan bevallani: az angolszász ivótivornyázás elérte Bordeaux-t is - Rennes, Lille vagy Nantes után.

Hogy elejét vegyék az újabb haláleseteknek, a város boltjai este 10 után nem árulhatnak szeszes italt, és létrehoztak egy éjszakai szeszőrjáratot is. Éjjel 11 és reggel 7 óra között nem lehet szeszes ital közterületen, tehát nemcsak inni, hanem vinni is tilos - hivatkozott az MTI a The Daily Telegraph című brit lap értesüléseire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek