A rossz időjárásra is köthető biztosítás

A rossz időjárásra is köthető biztosítás

A nyaralás alatti kedvezőtlen időjárásra is köthető kiegészítő biztosítás a Generali biztosítónál, írja a Turizmus.com. Ha belföldi nyaralásnál az előre megjelölt időszakban a korábban jelzettnél rosszabb lenne az idő, a biztosító 100 ezer forintos visszatérítést fizet, ami alapjául szolgálhat egy másik nyaralásnak.

Az időjárás-biztosítás – amely a lakásbiztosítás kiegészítőjeként köthető – a belföldi nyaralásra indulóknak jelenthet nagy segítséget. Amennyiben június 1. és augusztus 20. között egy előre bejelentett egy- vagy kéthetes időszakban a gondtalan nyaralást az időjárás nem teszi lehetővé – a csapadék és az átlagnál hűvösebb időjárás miatt –, a biztosító 100 ezer forintnyi biztosítási összeggel kívánja kárpótolni ügyfeleit. Az új szolgáltatást a Generali a saját, több mint tíz éves tapasztalata alapján, az Időkép meteorológiai szolgáltató közreműködésével dolgozta ki.

Az időjárás-biztosítás a Generali honlapján történő aktiválást követően szinte automatikusan működik. A biztosítási igényt legalább 15 nappal a nyaralás megkezdése előtt kell jelezni, annak megadásával, hogy mikor, mennyi időre és hova készül a család. A honlapon ekkor a biztosító megmutatja előrejelzését a napi maximum hőmérsékletre és a csapadékra vonatkozóan. Amennyiben a nyaralás alatt egyhetes üdülésnél 3, kéthetesnél pedig 5 napig rosszabb az időjárás az ott előre jelzettnél, a biztosító fizet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek