» Hírek

Veszteséges első negyedév a Danubius Hotelsnél

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Danubius Hotels Nyrt. az első negyedévben 1,145 milliárd forint adózás előtti veszteséget könyvelt el, 486 millióval kevesebbet az egy évvel korábbinál, bevétele a tavalyi hasonló időszakhoz képest 11 százalékkal, 8,289 milliárd forintra nőtt - közölte a szállodatársaság hétfőn a nemzetközi szabvány szerinti (IFRS) konszolidált jelentésében a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az év első negyedévében, amely mindig a Danubius legrosszabb időszaka az üzemi veszteség 1,868 milliárd forint, ami 18 százalékkal kevesebb a 2011 első negyedévinél.

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti veszteség (EBITDA) 720 millió forint volt a bázisidőszaki 1,215 milliárd forinttal szemben.

A beruházások és befektetések értéke 2012 első negyedévében 0,4 milliárd forintot tett ki szemben a tavalyi első negyedévi 1,6 milliárd forinttal, amikor jelentős gyógyászati beruházások történtek a cseh, szlovák és romániai leányvállalatoknál.

A csoport foglaltság az első negyedévben 46,1 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 44,8 százalékkal.

A magyarországi szegmens bevétele az idei első negyedévében 4,4 milliárd forint volt, ami 5 százalékos javulást jelent. Az üzemi veszteség 9 százalékkal mérséklődve 1,5 milliárd forint volt.

A cseh szállodák jelentős, 27 százalékos bevétel növekedést mutatnak. Az üzemelési nyereség 2012 első negyedévében 34 millió forint volt, szemben a tavaly első negyedévi 176 millió forint veszteséggel.

A szlovák szegmens árbevétele 2012 első három hónapjában 10 százalékkal emelkedett. A működési vesztsége az első negyedévben 377 millió forint volt, szemben a tavalyi hasonló időszak negyedévi 414 millió forint veszteséggel.

A román szegmens bevétele 29 százalékot emelkedve 281 millió forintot tett ki az első negyedévében. A működési veszteség 39 millió forint volt szemben az előző év hasonló időszakában elért 72 millió forinttal.

A Danubius részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papír a hétfői tőzsdenapot 4,06 százalékos csökkenéssel, 2.715 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 2.535, a legmagasabb 3.850 forint volt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.