Legolandba is repül a Ryanair

Legolandba is repül a Ryanair

Szerdától újabb Ryanair-járat gazdagítja a Budapest Airport útvonal kínálatát: az ír diszkont légitársaság hetente három alkalommal repül a Billundba. A dániai kisváros a Lego-gyár központjaként, valamint az itt található Legoland parkról ismert.

Mostantól szerdán, pénteken és vasárnap 13:20-kor indul Budapestről a dániai Billund repülőterére a Ryanair jól ismert Boeing 737-800 típusú repülőgépe. Az első járat budapesti indulását a Budapest Airport a hagyományos szalagátvágással, a személyzetnek átadott különleges Lego-kocka formájú tortával és az immár szintén hagyománynak számító tűzoltó vízsugaras köszöntéssel üdvözölte. Ezzel a járattal összesen harmincra emelkedett a Ryanair által Budapestről repült desztinációk kínálata.

Billund repülőtere nemcsak jelentős, évi 2,7 millió fős utasforgalmat bonyolít, hanem Dánia legnagyobb cargo repülőtere is egyben. 3,1 kilométeres futópályáján a világ legnagyobb gépei is leszállhatnak. A Ryanair budapesti járata 1 óra 50 perces repülés alatt teszi meg az utat Billundba. A Legoland park mellett sok más érdekesség található Billund közelében, így például a hagyományos dán vidéki életet és állattartást bemutató Karensminde Múzeum vagy a Givskud Zoo szabadtéri állatkert. Bővebb információ a www.visitbillund.dk weboldalon található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek