Bécs rástartolt a fiatalokra

Bécs rástartolt a fiatalokra

Bár Bécs Európa egyik legnépszerűbb turistaközpontja, eddig nem igazán volt a tizen- huszonévesek mekkája. Sokkal inkább az idősebb korosztályokat, illetve az üzletembereket vonzotta. Olyannyira, hogy a világ összes városa közül Bécs immár ötödik éve a legnépszerűbb konferenciaváros a Nemzetközi Kongresszus és Konferencia Szövetség rangsora alapján. 2011-ben 638 nemzetközi konferenciát tartottak az osztrák fővárosban. Ha már a számoknál tartunk: tavaly a vendégek 11,4 millió vendégéjszakát töltöttek a városban, amellyel 5 százalékkal felülmúlták a 2010-es rekord évet (Budapesten ugyanez a szám 6,3 millió volt).

A Schönbrunni, vagy a Hofburg királyi palota ugyan rengeteg látogatót vonzott tehát eddig is, de Bécs másik, fiatalos arcát is meg akarja mutatni látogatóinak. A gyerekeknek és a tizenéveseknek nyújt elsősorban szórakozást például a Duna-sziget, ahol 42 kilométer hosszan található ideális terület a vízi és szárazföldi sportoknak: gördeszkázás, futball, vízisí, mesterséges hegymászás várja itt a látogatókat. Nem messze innen található a Wasserspielplatz Wasserturm vízi játszótér, ahol csúszdák, vízesések és más attrakciók tucatjait élvezheti az ifjúság. A Schönbrunni Állatkertben a Kínából érkezett pandák mellett megtekinthető a fókaetetés, a tavalyi évben megnyílt trópusi esőerdő-ház, vagy a Polárium, ahol a pingvinekben gyönyörködhetünk. Az Esterházy Park egykori légelhárító tornyában pedig megnyílt a hatemeletes Aqua-Terra Zoo, ahol egyrészt ötszáz állat, például papagájok és majmok mászkálnak, röpködnek szabadon a látogatók között, míg délutánonként megtekinthető a piranhák és cápák etetése.

A némileg idősebbeknek a bécsi Práterben, egy egykori szaunában alakították ki a Pratersauna klubot, ami rövid időn belül az osztrák főváros egyik legdivatosabb szórakozóhelyévé vált. Itt rendezik meg idén harmadik alkalommal a Poolbar Popfesztivált 2012. május 10-től 12-ig. A fesztivál kínálata a különböző rétegzenéktől a popzenéig és a legkülönfélébb kulturális programokig terjed. Az egyik fő fellépőként sikerült a kanadai sztár Dj-t, A-Trakot megnyerni - aki nem más, mint az igen idegesítő „Barbra Streisand" című partyhimnusz megalkotója.

Júniusban egy újabb fesztivál következik: 2012. június 14-től 18-ig a Pratersauna lesz a Prater Unser klubfesztivál központja. A Práterben található különböző helyszíneken a house, a techno, a dubstep, a drum'n'bass, az electro, a diszkó és a hiphop területéről érkező nemzetközi sztárok szórakoztatják a vendégeket. A fesztivál kínálatát egy „techno-kabin" teszi teljessé a bécsi óriáskeréken.

De azért az idegenforgalmi Hivatal a hagyományos szórakozást, művelődést is fontosnak tartja, ezért a városvezetéssel együtt úgy döntöttek, hogy Bécs legnépszerűbb múzeumaiba a belépés 18 év alatt ingyenes lesz.

A fiatalos Bécs Budapestre látogat
Bécs kedvező idegenforgalmi statisztikáiból természetesen a magyar turisták is kiveszik a részüket, de a Bécsi Idegenforgalmi Hivatal szeretné, ha még népszerűbb lenne a város a magyarok körében, és mi is megismernénk az osztrák főváros fiatalosabb arcát. Ezért májusban elhozzák hazánkba a leghíresebb bécsi DJ-t, Peter Krudert egy exkluzív VIP-parti keretében, ahol bécsi borkóstolót is tartanak.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek