A Római-partra hív a Duna!

A Római-partra hív a Duna!

A Római-part felfedezésével folytatódik május 12-én, szombaton a Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat. A kerékpárosoknak délelőtt vezetett túra indul Budapest egyik legkedveltebb pihenőhelyére, ahol késő délutánig bárki nyerhet a játékos vízparti totón, és bekukkanthat a főváros egyik legrégibb csónakházába.

A belvárostól alig tíz kilométerre, a budai Duna-parton található a főváros egyik legnépszerűbb része, a Római-part. A környék már az 1800-as években is kedvelt nyaralóhely, az evezős- és más vízi sportok központja volt. Május 12-én, szombaton a Római-part felfedezésére hívják az érdeklődőket. A programokat a Hattyú Csónakháznál (1039 Budapest, Királyok útja 17.) rendezik, amely egyike a környék öt megmaradt, eredeti evezős központjának. A helyszínt egyénileg is meglehet közelíteni, a kerékpárosok pedig vezetett túrán is részt vehetnek. A találkozó délelőtt 10:30-kor lesz a Jászai Mari téri parkban, a Margit híd pesti hídfőjének északi oldalán.

A Hattyú Csónakháztól szombaton 11 és 15 óra között játékos totóba lehet folyamatosan bekapcsolódni. A résztvevők bebarangolják a partot, miközben a Dunával, a vízi sportokkal,a Római-part csónakházaival és a vendéglátással kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk. A helyes megfejtők között egy dunai hajóutat sorsolnak ki. Akik csak délután érkeznek, 15 és 17 óra között tíz fős csoportokban nézhetik meg a Hattyú Csónakházat, ahol különböző evezős hajókat, egy 100 éves gavallér hajót és régi kabinokat mutatnak be, a Római-part nagy öregjei pedig izgalmas kulisszatitkokat és történeteket mesélnek.

A programok ingyenesek, további részletek a programsorozat honlapján olvashatóak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek