Helyben vedd meg! piknik hétvégén a XI. kerületben

Helyben vedd meg! piknik hétvégén a XI. kerületben

Helyben vedd meg! piknik címmel szervez kampánynépszerűsítő eseményt szombaton a XI. kerületben a Magyar Kerékpárosklub, a program céljai között a környezetvédelem, a helyi kereskedelem fellendítése, valamint az egészséges életmód népszerűsítése szerepel.

Újbuda Önkormányzatával összefogva kerül sor a szombati akcióra, amelyből a Magyar Kerékpárosklub közös folytatást is tervez - tájékoztatta az MTI-t Papp Kriszta, a Helyben vedd meg! kampány projektkoordinátora.

Élj, közlekedj és vásárolj aktívan! - ez az üzenete a kezdeményezésnek, amellyel a szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ha az emberek vásárlásaikat kerékpárral, vagy gyalogosan végzik, megspórolhatják a benzinpénzen felül az autózás egyéb költségeit, emellett kímélik a környezetet, tesznek az egészségükért és a helyi kereskedelmet is támogatják.

Az első piknikre Újbudán, a Fehérvári úti piac mellett kerül sor 9 és 14 óra között. Az érdeklődők itt próbálhatják ki először azt a látványos interaktív játékot, amelynek segítségével egy térkép előtt "elkerékpározhatnak" a helyi boltokba, megnézhetik, hogy mennyit spórolnak az aktív közlekedési mód választásával és jobban megismerhetik a kerületet ahol élnek - részletezte Papp Krisztina. A látogatók a játék mellett a kitelepülő helyi kereskedőkkel és termékeikkel is megismerkedhetnek, írja az MTI.

"Szeretnénk minél több budapesti kerületeket bevonni az akcióba. Nekünk civil szervezetként korlátozottak a lehetőségeink, ezért az Önkormányzatok együttműködésétől elsősorban azt várjuk, hogy minél szélesebb közösséghez elérhessen a programunk, minél több vásárlót és kereskedőt szólíthassunk meg" - fejtette ki a koordinátor.

A Magyar Kerékpárosklub a kampány népszerűsítése céljából már számos önkormányzattal felvette a kapcsolatot, így a következő utcai akcióra május 26-án a XVI. kerületben kerül sor. Ezt hasonló piknikek követik a III., XIII., XVII. és XIV. kerületben is. A szombati eseményen részt vesz Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek