» Hírek

Fülemüleséta a Hajógyári szigeten

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szombat délután és este ingyenes fülemülesétát és gyűrűzési bemutatót tartanak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjai a Hajógyári szigeten.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) minden évben a Madarak és Fák Napjához kapcsolódva rendezi meg a „Fülemülék éjszakája” programsorozatot. A fülemüléket a világ legszebb hangú madarai közé sorolják, különlegességük, hogy a többi nappali madárfajtól eltérően éjszaka is hallatják jellegzetes, csattogó hangjukat.

„Fülemülék éjszakája” programokat az ország számos helyszínén rendeznek, azokra bárki ellátogathat. A csoportokat madarász terepi vezetők kalauzolják. Bár a fő attrakciót a fülemülék éneke jelenti, a májusi estéken számos más madárfajt is meg lehet figyelni. Sötétedés után a fülemüle hímek nemigen zavartatják magukat, ezért a csoportok akár 2-3 méterről hallgathatják az elképesztő hangerejű és változatosságú éneket.

A programot Budapesten az Óbudai szigeten rendezik május 5-én (szombaton) 16-21 óráig. Találkozó a sziget középső, „K” hídjánál lévő parkolóban. A helyszínen 16-18 óra között bemutató fülemülegyűrűzéssel várják a résztvevőket. A többi magyarországi fülemüleséta május 4 és 30 között lesz, a részletes program az MME weboldalán található.

Bár a rendezvény fő attrakcióját a  fülemülék koncertje jelenti, a májusi estéken számos más madárfaj: rigók, vörösbegy, poszáták képviselői is énekelnek, így folyamatosan van mit hallgatni. Ráadásul ebben az időszakban már sok madárnak fiókás fészekaljai vannak, ezért az időben érkezőkkel többnyire etető madarakat is meg tudunk figyelni, egészen a nappali világosság utolsó perceiig.  A csoportvezetők a rövid, nem kimerítő, sétáló sebességű túra közben folyamatosan felhívják a figyelmet a kínálkozó látnivalóra, mesélnek a madarakról, beszélgetnek a vendégekkel, és természetesen kérdezni is lehet tőlük.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.