» Hírek

Átadták a Hotel Kumániát Kisújszálláson

| | Nem érkezett még hozzászólás
Átadták kedden a Kumánia néven felújított gyógy- és strandfürdőt, illetve az új szállodát Kisújszálláson. A két beruházás az Észak-alföldi Regionális Operatív Program keretében, európai uniós támogatással, majdnem bruttó 1,8 milliárd forintért valósult meg.

A mostani vidékfejlesztési politikában központi szerep jut a termál- és gyógyturizmus fejlesztésének, ami áttörést hoz a falvak és a városok életszínvonalának emelésében, a foglalkoztatás növelésében. Az Új Széchenyi Tervben önálló fejezetet kapott az egészségipari program, amelyre több mint 31 milliárd forintot különítettek el - mondta ünnepi beszédében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Sokszorosára emelheti a Kisújszállásra érkező turisták számát a Szajol és Kisújszállás közötti vasútvonal korszerűsítése is, írja a Turizmus.com. Ennek befejeztével vonaton még gyorsabban el lehet jutni a városba - tette hozzá Fazekas Sándor.

A gyógy- és strandfürdő tavaly májusban kezdődött, gyógy- és wellness turisztikai célú fejlesztése több mint nettó 946 millió forintba került, ebből a támogatás több mint 461 millió forintot tett ki. Ebből egyebek közt elkészült egy 58 méter átmérőjű, kör alakú medencetér, így az eddig szezonális fürdő most már télen-nyáron használható. Az új főépületben a számos, orvosi beutalóval is elérhető fürdőgyógyászati szolgáltatatás mellett helyet kapott a fizioterápiás szakrendelés is - a betegek minden egy helyen vehetnek igénybe. Emellett wellness elemekkel, így finn és infraszaunával, gőzkabinnal fény- és aromaterápiával bővült a fürdő kínálata.

A fürdő folytatásában épült háromcsillagos kategóriájú hotel több mint nettó 438 millió forintba került, ebből több mint 195 millió forint volt a támogatás, írja a Turizmus.com. Harminc szobájában egyszerre hatvan vendéget tudnak fogadni, a mozgáskorlátozottakat akadálymentesített szobákkal várják.

Mindkét fejlesztés kivitelezője a Kalotherm Zrt. volt. Az épületek közös jellemzője az is, hogy fa motívumokkal, díszítésekkel és az egész kialakítással a kun ősök építészetének állítanak emléket.

Kumánia (Cumania) egyébként a középkori kun szállásterületek történelmi elnevezése volt a későbbi Havasalföld, Besszarábia, Moldva és Dobrudzsa területén.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.