A külföldre utazóknak csak egyharmada köt utasbiztosítást

Tavaly a biztosítók utasbiztosításból származó díjbevétele 6,3 százalékos növekedéssel elérte a 2008-as 9,5 milliárd forintot, de a külföldre utazóknak még mindig csak az egyharmada köt ilyen biztosítást - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az MTI-vel szerdán.

A kiutazók száma évek óta 16 és 17 millió között változik, tavaly - 3,4 százalékos növekedéssel - 16,6 millió főt tett ki, írja az MTI. A kiutazók egyharmada tölt több napot külföldön, a kétharmaduk egy napra megy bevásárolni, rokont látogatni. Az utasbiztosításoknál azért fontos a kint tartózkodás ideje, mivel az egynapos utakra szinte senki nem köt biztosítást. Az utasbiztosítók piaca tehát a több napra utazók csoportja, amely tavaly 5,3 milliót tett ki, és ez szinte azonos az utasbiztosítást kötők számával.

A MABISZ közleménye megjegyzi, hogy a több napra utazók körében azért magas arányú az utasbiztosítást kötők aránya, mivel a szervezett utaknál tájékoztatást kapnak a biztosításról, sőt általában a szervező meg is köti azt az utas helyett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek