» Hírek

Debrecenből Milánóba is repül a Wizz Air

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Debrecenből induló londoni után két újabb - milánói és eindhoveni - járatot jelentett be a Wizz Air a mai napon. Ugyancsak mostantól foglalhatóak a jegyek a téli időszakra, összesen 22 célpontra.

Ugyan még el sem indult a Wizz Air Debrecenből London-Lutonba tartó járata – az első gép az útvonalon június 18-án startol majd – a fapados légitársaság máris úgy döntött, hogy két újabb úti célt is felvesz debreceni repertoárjába. Ezek a holland Eindhoven, és az olasz Milánó-Malpensa, ahová 2012 decemberétől heti kétszer indulnak majd a gépek Magyarország második legnagyobb városából.

A társaság úgy kalkulál, hogy a már meglévő londoni járattal együtt a debreceni útvonalak körülbelül 100 000 utast jelentenek majd az első évben – a Debreceni Reptér kapacitása ennek nagyjából a duplája – és mintegy 100 új munkahelyet teremtenek majd a városban. A város vezetése természetesen a turizmus fellendülésében reménykedik. Egyrészt, a londoni járattal a manapság divatos egészségturizmusból – egészen konkrétan fogászati kezelésekből – szeretnének profitálni. Nyáron meg is kezdi működését egy magyar fogorvosi team rendelője Londonban, ahonnan szükség esetén a pácienseket Debrecenbe irányítják majd az elvégzendő kezelésekre.

Miért érdemes elrepülni?

Derítse ki korábbi cikkeinkből!

Londoni tippjeinket itt, a milánóiakat emitt találja.

Sőt, amszterdami városnézéshez és szuvenír

szerzéshez is adunk ötleteket.

Az egészségturisták mellett a fiatal, bulizós brit és holland hátizsákos fiatalok hétvégi látogatásaira is kifejezetten számítanak, akiknek a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint mindegy hol vannak, csak szép lányok és alkohol legyen. Ebből a szempontból pedig Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint sokkal jobban állunk, mint mondjuk az Oktoberfest, sőt, állítása szerint a mi borainktól még a fejük sem fájdul meg a turistáknak. Már csak meg kell ismertetni ezekkel a rétegekkel a remek borvidékeinket, amiben a Wizz Air van segítségére a régiónak. A légitársaság felületein reklámozzák majd Egert, Miskolcot, Balmazújvárost.

A milánói repteret pedig leginkább azért vették be a kínálatba, mert így Debrecen még inkább felkerülhet a nemzetközi térképre. Hiszen a Malpensa egy olyan közlekedési csomópont ahonnan Ázsiába vagy Észak-Amerikába is közlekednek rendszeresen járatok. Az már más kérdés, hogy vajon hányan állnak neki diszkont légitársasággal szervezni hosszadalmas ki- és becsekkolásokkal fűszerezett transzfer utat Milánón át mondjuk New Yorkba... Mindenesetre, ha a célok elrugaszkodottak is, az egy remek dolog, hogy Magyarországnak egy újabb régiója csatlakozik be a légiforgalomba.

Mától foglalhat télire és jövő tavaszra is

Megkezdődött a Wizz Air téli menetrend szerinti jegyértékesítése, ami azt jelenti, hogy a 2012 október és 2013 márciusa közötti járatokra is lehet már helyet foglalni. A tavalyi 16 útvonallal szemben idén már 22 célállomás közül válogathatunk. Mi a Budapestről illetve Debrecenből Eindhovenbe és Milánóba közlekedő járatokra csapnánk le, ugyanis az új repteret és annak célállomásait megünnepelendő a társaság 3590 forintért árulja a jegyeket utanként.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.