» Hírek

Borat fellendítette a kazah turizmust

| | Nem érkezett még hozzászólás
Hálás a Borat című filmnek a kazah külügyminiszter: mióta a produkció elhelyezte az országot a térképen, tízszeresére nőtt az idegenforgalom.

Jerzsan Kazihanov a kazah parlament alsóházában hétfőn beszélt a külföldi turisták megnövekedett érdeklődéséről - számolt be róla a tengrinews.kz hírportál.

Borat Cannes-ban
Borat Cannes-banFotó: Gorassini Giancarlo / Northfoto

"Mióta a filmet bemutatták, tízszeresére nőtt a Kazahsztánba vágyók vízumkérelmeinek száma. Számunkra ez nagy győzelem. Hálás vagyok Boratnak, a film főhősének, amiért turistákat csábít Kazahsztánba" - fogalmazott a miniszter.

Mint felidézte, a film premierje táján éppen az Egyesült Államokban dolgozott, és egy New York-i székhelyű utazási iroda Borat-túrákat kínált amerikaiaknak Kazahsztán megismerésére.

A film kezdetben még annyira felbőszítette a közép-ázsiai szovjet utódállamot, hogy be is tiltották a produkció forgalmazását, s maga a Borat azóta is tiltólistán van Kazahsztánban.

A filmkomédia hatására jellemző, hogy a minap egy kuvaiti sportversenyen a valódi kazah himnusz helyett a Boratban elhangzót játszották. Ezzel kapcsolatban a külügyminiszter leszögezte: Kuvaitban nincs kazah diplomáciai képviselet, ezért nehéz lenne az esetért a külügyminisztériumot hibáztatni, ugyanakkor nem akarják másra hárítani a felelősséget.

A malőr nyomán a külügyminisztérium utasította a külképviseleteket, hogy tájékoztassák fogadó országukat a helyes kazah állami szimbólumokról.

A 2006-ban bemutatott Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című vígjáték egyik forgatókönyvírója, producere és főszereplője is Sacha Baron Cohen volt, aki alakításáért Arany Glóbusz-díjat kapott. A szókimondó szatírában a kazah riporter, Borat azért érkezik Amerikába, hogy dokumentumfilmet készítsen az országról. Az imdb.com mozis adatbázis szerint a 18 millió dolláros költségvetésű produkció végül összesen több mint 260 millió dolláros jegybevétellel zárta forgalmazását.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.