» Hírek

Porcelánkiállítással kezdődik az évad a dunaföldvári várban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Porcelánkiállítással kezdődik szombaton az idei kulturális évad a dunaföldvári várban, ahol képzőművészeti bemutatókkal, könnyűzenei koncertekkel, tánc- és szabadtéri színházi előadásokkal is várják a közönséget.

Első alkalommal a vár fafaragó galériájában június 17-ig látható kiállításon a Duna-parti város lakóinak porcelángyűjteményeit tárják az érdeklődők elé hangulatos enteriőrrel - mondta Pataki Dezső, a dunaföldvári művelődési ház igazgatója az MTI-nek.

A tárlathoz kapcsolódva játszóházat is rendeznek, ahol Kiss Éva iparművész és Bakos András grafikus segítségével porcelánmintákat festhetnek a gyerekek, és az alkalomból ingyenesen látogathatók a vár állandó kiállításai.

A szombati szezonnyitón ismertetik az idei programokat. Pataki Dezső elmondta: arra törekedtek, hogy a helyi közönségnek és a Dunaföldvárra érkező turistáknak egyaránt érdekes legyen a kulturális kínálat, valamint a programok kötődjenek az országos és nemzetközi múzeumi napokhoz.

A vár májustól októberig tizennégy rendezvényből álló sorozatot tervez. A következő, május 4-én nyíló kiállításon Stekly Zsuzsa bonyhádi tűzzománcművész mutatkozik be, a múzeumok éjszakáján Matyasi Gábor fotóművész alkotásaiból rendeznek bemutatót, egy másik tárlat pedig a Duna-Tisza köze népművészetéből nyújt ízelítőt. Májusban a dél-dunántúli várakhoz kapcsolódó történelmi gyermeknapon törökzenével, megújuló hőspróbával és játszóházzal várják a családokat.

Júniusban és júliusban a Földvári Nyár keretében három alkalommal rendeznek szabadtéri színházi előadásokat, koncertet, augusztusban pedig táncszínházi produkciót visz színre a dunaföldvári Ördögszekér táncegyüttes, amely helyi történetet, a fekete kötény legendáját feldolgozó Mátkatánc című darabját mutatja be.

Június 23-án, a múzeumok éjszakáján a Johnny Biglip Blues Band, szeptemberben a Quimby játszik a dunaföldvári vár színpadán.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.