A gyerekmentes repülőjáratoké a jövő

A Malaysia Airlines felnőtt utasai nyugalmának biztosításával indokolta a gyerekek kitiltását az első és business osztályról. A brit légiutasok többsége örülne a gyerekmentes járatok bevezetésének.

Kitiltotta a 12 éven aluli gyermekeket a Malaysia Airlines új A380-as repülőgépeinek felső fedélzetéről, írja a Daily Mail. A légitársaság a business és első osztályú utasok nyugalmának biztosításával indokolta a lépést. A Malaysia Airlines új gépének felső fedélzetén 66 business és 70 turista ülés található, ahol kisgyermekesek ezentúl nem foglalhatnak helyet. Az alsó fedélzeten található első osztályról is ki vannak tiltva a gyerekek, csak hátrébb, a 350 üléses turista osztályon utazhatnak.

Fotó: Northfoto

A légitársaság elnöke, Tengku Azmil Twitteren erősítette meg, hogy rengeteg panasz érkezik azon utasaiktól, akik drága jegyeket vásárolnak, ám utastársaik síró gyerekei miatt nem tudnak aludni.

Nemcsak a Malaysia A380-asain hoznak létre gyermekmentes zónákat: a légitársaság 747-es gépeinél is úgy módosították az első osztályt, hogy oda már nem lehet útibölcsőket felszerelni, így csecsemőkkel nem lehet ebben a szekcióban utazni.

Vannak, akik diszkriminatívnak tartják, mások üdvözölték az intézkedést, mely szerintük hasonló az angol vonatokon található csendes kocsikhoz. Ezekben a szerelvényekben tilos mobiltelefonálni és mások által hallhatóan zenét hallgatni.

Egy felmérés szerint a brit légiutasok többsége örülne a gyerekmentes járatok bevezetésének. A Jetcost.co.uk weboldal felmérése szerint a válaszadók kétharmada a hangoskodó gyerekeket tartotta a repülés legszörnyűbb elemének, majd a pocsék kaja és a szűkös hely következett a listán. A válaszadók 53 százaléka támogatná a gyerekmentes repülőjáratok bevezetését.

Egyetért a döntéssel?
Igen, idegesítenek a gyerekek - 81
A saját gyerekeim nem zavarnak - 13
Szerintem diszkriminatív - 46
Nem szoktam repülni - 10
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek