» Hírek

A gyerekmentes repülőjáratoké a jövő

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Malaysia Airlines felnőtt utasai nyugalmának biztosításával indokolta a gyerekek kitiltását az első és business osztályról. A brit légiutasok többsége örülne a gyerekmentes járatok bevezetésének.

Kitiltotta a 12 éven aluli gyermekeket a Malaysia Airlines új A380-as repülőgépeinek felső fedélzetéről, írja a Daily Mail. A légitársaság a business és első osztályú utasok nyugalmának biztosításával indokolta a lépést. A Malaysia Airlines új gépének felső fedélzetén 66 business és 70 turista ülés található, ahol kisgyermekesek ezentúl nem foglalhatnak helyet. Az alsó fedélzeten található első osztályról is ki vannak tiltva a gyerekek, csak hátrébb, a 350 üléses turista osztályon utazhatnak.

Fotó: Northfoto

Egyetért a döntéssel?

 • 81
  Igen, idegesítenek a gyerekek
 • 13
  A saját gyerekeim nem zavarnak
 • 46
  Szerintem diszkriminatív
 • 10
  Nem szoktam repülni

A légitársaság elnöke, Tengku Azmil Twitteren erősítette meg, hogy rengeteg panasz érkezik azon utasaiktól, akik drága jegyeket vásárolnak, ám utastársaik síró gyerekei miatt nem tudnak aludni.

Nemcsak a Malaysia A380-asain hoznak létre gyermekmentes zónákat: a légitársaság 747-es gépeinél is úgy módosították az első osztályt, hogy oda már nem lehet útibölcsőket felszerelni, így csecsemőkkel nem lehet ebben a szekcióban utazni.

Vannak, akik diszkriminatívnak tartják, mások üdvözölték az intézkedést, mely szerintük hasonló az angol vonatokon található csendes kocsikhoz. Ezekben a szerelvényekben tilos mobiltelefonálni és mások által hallhatóan zenét hallgatni.

Egy felmérés szerint a brit légiutasok többsége örülne a gyerekmentes járatok bevezetésének. A Jetcost.co.uk weboldal felmérése szerint a válaszadók kétharmada a hangoskodó gyerekeket tartotta a repülés legszörnyűbb elemének, majd a pocsék kaja és a szűkös hely következett a listán. A válaszadók 53 százaléka támogatná a gyerekmentes repülőjáratok bevezetését.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.