» Hírek

Vilmos herceg és kedves neje a Tussaud-panoptikumban

| | Nem érkezett még hozzászólás

A mai naptól együtt látható Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő Madame Tussaud világhírű londoni panoptikumában. Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz majd - tavaly április 29-én kelt egybe Kate Middletonnal. A királynő a világraszóló londoni menyegző után a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet adományozta az ifjú házaspárnak.

Az 1835-ben alapított londoni Tussaud-panoptikum közölte: Vilmos és Katalin az első házassági évforduló közeledtével most elfoglalja méltó helyét a múzeumban. A tájékoztatás szerint Katalin hercegnő viaszfigurája annak a kék kosztümnek "a pontos másolatában" látható, amelyet az igazi Kate Middleton az eljegyzés másfél évvel ezelőtti bejelentése alkalmából viselt. A ruhát az eredeti modellt tervező londoni Issa divatház bocsátotta a Tussaud-panoptikum rendelkezésére. A múzeum bejelentette azt is, hogy a viaszhercegnő a zafír-gyémánt eljegyzési gyűrű "apró részletekig kidolgozott" mását is viseli.

Vilmos 2010 novemberében néhai édesanyja, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjével jegyezte el kedvesét. Vilmos herceg édesapja, Károly trónörökös is ugyanezzel az akkor 28 ezer fontba kerülő gyűrűvel jegyezte el 1981-ben a 20 esztendős Dianát.  Az apró gyémántokkal kirakott, zafírkővel díszített 18 karátos aranygyűrű mai piaci értéke meghaladja a 200 ezer fontot (70 millió forint), ám eszmei értékét - tekintettel előtörténetére - szakértők legalább 32 millió fontra (több mint 11 milliárd forintra) taksálják.

Vilmos és Katalin viaszfigurája négyhavi csapatmunka eredménye, és a panoptikum tájékoztatása szerint a két bábu egyenként 150 ezer fontba (53 millió forintba) kerül. A megtérülés azonban bizonyosra vehető, hiszen Madame Tussaud londoni panoptikuma hírhedten drága: az egyetlen látogatásra érvényes családi jegy helyszíni vásárlás esetén 108 fontba (38 ezer forintba) kerül, és még kedvezményes online elővásárlással is 81 fontot (29 ezer forintot) kell fizetni egy családi belépőért. A kiállítás bejáratánál azonban így is rendszeresek a hosszú sorok.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.