» Hírek

Az utasok kedvencévé akar válni a Charles de Gaulle reptér

| | 1 komment

A párizsi Charles de Gaulle repülőtéren az Air France és az Aéroports de Paris együtt fáradozik az első európai óriás légikikötő szolgáltatásainak fejlesztésén, és a reptér szolgáltatásainak javításán. Lesz vele munkájuk, az biztos: általában a legrosszabbak között szokták emlegetni az utasok a Roissy-Charles de Gaulle-t.

Most azonban azt ígérik, hogy új, Párizshoz méltó szolgáltatásokkal várják majd az utazókat az idei év átalakításai után. A fejlesztések közé tartozik az Air France hálózat legnagyobb várójának, egy múzeumi negyednek, egy szállodának, és új beszállócsarnokoknak a kialakítása, illetve az egyedi útlevélkezelés bevezetése is.

Az új, 4-es szatellit terminál hosszútávú járatokat, valamint az óriás gépeket, és ezzel akár 7,8 millió utast fogad majd. Az új szatellitnek köszönhetően idővel a párizsi Charles de Gaulle gyűjtő-elosztó repülőtér évente 42 millió utast tud majd fogadni (szemben a 2010-es 34 millióval). 2012 végére a régi terminálok is átalakulnak: a 2F például kizárólag az európai járatokat fogadja majd. A schengeni övezetből érkező utasok kiemelt csatlakozó-folyosón közlekednek, így egyszerűbbé, gyorsabbá és kellemesebbé válik az átszállás.

2012 nyarától a 4. szatellit egy több mint 3 000 m2-t felölelő váróval áll az Air France business utasainak rendelkezésére, ezzel a társaság állomás-hálózatának legnagyobb várója épül meg. Emellett egy óriás pihenő- és vásárlótér is kialakításra kerül. Sőt, az év vége előtt a 4-es szatellitben egy múzeumot is létrehoznak. A későbbiekben pedig egy, a tranzitterületen található mintegy 4 500 m2-es szolgáltató-központ kialakítását tervezik, a Párizsi Galériában (3-as szatellit.). Ezt átszálló-utasok vehetik igénybe és a szálloda is itt kap majd helyet.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.