Ismét repül Rigába az Air Baltic

A nyári menetrend életbe lépésével újraindította Budapest és Riga közötti járatát az airBaltic. Ezzel ismét közvetlenül megnyílt a magyar üzleti és szabadidős utasok számára a Baltikum térsége. A lett légitársaság gépei a nyári csúcs alatt heti ötször fordulnak meg Budapesten, vagyis a tavalyi menetrendhez képest eggyel nőtt a heti járatszám.

Hétfő délután, menetrend szerint 13:15 perckor landolt a budapesti repülőtéren az airBaltic légitársaság BT492-es rigai járata. Ezzel egy rövid téli szünet után ismét közvetlen légi összeköttetés létesült Budapest és Riga, közvetve pedig az egész Baltikum között. A térség legnagyobb légitársasága a nyári szezonban heti négyszer, a csúcsidénynek számító június 7. és szeptember 27. között pedig ötször – kedd és szombat kivételével minden nap – közlekedik a magyar és a lett főváros között.

A légitársaságnak tavaly több mint 11 ezer utasa volt Budapesten. Az újrainduló járat utasai egy turbópropelleres Bombardier Dash-8 Q400-assal érkeztek, de forgalmi igényektől függően a járatot nagyobb, Boeing 737-es típusú gépre cserélheti a légitársaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek