» Hírek

Csökken a prágai Ruzyne repülőtér forgalma

| | Nem érkezett még hozzászólás

A tavalyi 11,79 millió utasnál kevesebbre számít az idén a prágai Ruzyne repülőtér, a legnagyobb cseh légikikötő vezetése. Tavaly 11,79 millió utast szolgáltunk ki Ruzyneban, az idén azzal számolunk, hogy a forgalom nagyjából 11,5 millióra esik vissza" - nyilatkozta Jirí Pos, a repülőteret üzemeltető Letiste Praha igazgatója.

Pos szerint a nyári időszakban - március 25. és október 27. között - éves összehasonlításban mintegy 10 százalékkal csökken a nemzetközi repülőtér forgalma, írja a Turizmus.com. A számok mögött elsősorban a Cseh Légitársaság (CSA) folyamatban lévő szerkezetváltása áll. A CSA, hogy elkerülje a pénzügyi problémákat, fokozatosan megszünteti a kevésbé nyereséges járatokat. Ennek következménye, hogy a CSA részvételi aránya a Ruzyne repülőtér forgalmában éves szinten a korábbi 36 százalékról 28 százalékra esett vissza.


Ugyanakkor növekszik a charterjáratok száma és aránya. "A charterjáratokat üzemeltető társaságok a nyári szezonra 11 százalékkal magasabb üléskapacitást terveztek" - fejtette ki az igazgató. Elmondta: nagyon erőteljesen nyomul előre a Holidays Czech Airlines (HCA) charter társaság, s valószínűleg megelőzi az eddig első Travel Service-t.


A kezdődő nyári szezonban 54 légitársaság fogja használni a prágai Ruzyne repülőteret, amelynek 47 ország 128 városával lesz közvetlen légi összeköttetése, írja a Turizmus.com. A legtöbb járat Párizs, Moszkva és Majna-Frankfurt felé közlekedik. A prágai Ruzyne és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között hetente 76 járat lesz a nyári szezonban. A Ruzyne repülőtér április elején ünnepli fennállásának 75. évfordulóját. Az azóta eltelt időszakban a prágai repülőtéren több mint 201 millió utas fordult meg.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.