» Hírek

Ökoturisztikai központ épül Tatán

| | Nem érkezett még hozzászólás
A központ egy régi épület teljes átépítésével valósul meg, melyhez kerékpárút vezet majd. A központ egyúttal felvállal erdei iskolai funkciókat és is, és kiszolgálja a városi fesztiválokat, mint a Kajakfesztivál, a Víz Zene Virág Fesztivál, vagy a Jég – Zene – Jégvirág Fesztivál.

Tata és térsége új pozícionálásával összhangban a város az ökoturizmusra helyezi a hangsúlyt a jövőben, melynek kiszolgálására várhatóan 2013 végére elkészül az Ökoturisztikai Központ, a projekt támogatási szerződését 2011 decemberében írták alá.

Tata Város Önkormányzata a 2009. szeptember 9-i ülésén határozatot hozott az Ökoturisztikai Központ és csatlakozó kerékpárút projekt hivatalos előkészítéséről és terveinek elkészítéséről, írja a Turizmus.com. A központ egy régi épület teljes átépítésével valósul meg, s a projekt részét képezi kerékpárút építése és kijelölése is a Tóvárosi városközponttól a tervezett Által-ér völgyi kerékpárút kezdetéig, továbbá turisztikai pihenőhelyek kialakítása, az ökoturisztikai szolgáltatáshoz szükséges eszközök, berendezések és szolgáltatások beszerzése, az ökoturisztikai régió tematikus útvonalhálózatának kijelölése és kerékpárosbarát szolgáltatóhálózat szervezése.

A csatlakozó kerékpárút vonalvezetése nemcsak a város különböző turisztikai szempontból fontos területeit köti össze, hanem mintegy kinyitja a kistérség és Tatabánya kínálta turisztikai látványosságok, szolgáltatások felé az utat. Az Ökoturisztikai Központ és a csatlakozó kerékpárút fejlesztés, a szó szoros értelmében „HÍD-projektnek” tekintendő, amely képes összefogni a térség pontszerű turisztikai szempontból figyelemre méltó elemeit, írja a Turizmus.com.

Az Ökoturisztikai Központban egyebek mellett információs iroda, oktatóközpont, turisztikai kellékek-sportszerek shopja, csillagtúra ajánlatok várják a látogatókat, s ez lesz egyben az Által-ér völgyi kerékpárút kiinduló és fogadó állomása is, illetve csillagtúra útvonalak kezdő és végpontja. Rendelkezésre áll majd kerékpárkölcsönző (mintegy 50 kerékpár és kiegészítők) és szerviz is. A központ egyben Vízi Ökoturisztikai Központ is lesz, hajóbérlés, tárolás, oktatás is elérhető lesz.

A központ egyúttal felvállal erdei iskolai funkciókat és is, és kiszolgálja a városi fesztiválokat, mint a Kajakfesztivál, a Víz Zene Virág Fesztivál, vagy a Jég – Zene – Jégvirág Fesztivál.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.