Ősszel kezdődhet a Várkert Bazár rekonstrukciója

Lesz benne múzeum, ötvösműhely, turisztikai infopont, műterem és kiállítótér fiatal magyar művészeknek, vendéglátóhelyek, kávéház, étterem, cukrászda. Mindez mindegy 10 milliárd forintért.

Júniusra jogerős építési engedéllyel rendelkezhet a Várkert Bazár rekonstrukcióját célzó kiemelt projekt, ősszel pedig megkezdődhetnek a munkálatok – hangzott el a parlament Sport és Turizmus Bizottságának Kastélyok, várak, falusi turizmus albizottságának ülésén.

 

Fotó: Eszreg / Indafotó

Mint Zumbok Ferenc miniszteri biztos a szakbizottság előtt kifejtette, egyfajta közösségi tér jönne létre a fejlesztés eredményeként, programokkal, koncertekkel, melyben sokféle funkció kapna helyet, és a fiatalokat ugyanúgy vonzaná, mint a családosokat, vagy az idősebbeket, írja a Turizmus.com. A Közép-magyarországi Regionális Operatív Program és a Közlekedési Operatív Program terhére megvalósuló mintegy 10 milliárd forintos fejlesztéssel régi adósságát rendezné a Főváros.

Az épületben 19, egyenként 37 négyzetméteres, hatalmas belmagassággal rendelkező fülke található, mindegyikben más-más téma kapna helyet. Így például múzeum, ötvösműhely, turisztikai infopont, műterem és kiállítótér fiatal magyar művészeknek, vendéglátóhelyek, kávéház, étterem, cukrászda. A projekt keretében szerkezetkész állapotig állítják helyre az épületet, az utolsó simítások majd a bérlőkre várnak.

Virágh Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Kht. ügyvezetője hozzátette: a Várkert Bazár többrétegű attrakció lesz, kétféle pozicionálással, egyrészt a „boldog békeidők" hangulatát idézi majd, másrészt egy speciális közösségi tér lesz, ahol az emberek jól érzik magukat, és elidőznek családdal, barátokkal.

Az összeköttetést a pesti oldallal és a Vigadó térrel folyamatos kishajó-forgalom biztosítaná, a Bazár és a Vár között pedig mozgólépcsők és liftek teremtenék meg a kapcsolatot. A területen 300 helyes mélygarázst is kialakítanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek