Kézműves sörök fesztiválja Miskolcon

Kézműves sörök fesztiválja Miskolcon

Nyolc magyar kézműves sörfőzde 24 különlegességéből, köztük meggyes és bodzás folyékony kenyérből kortyolhatnak a sörivók, a sörfőzők versenyén pedig 27 főzde 66 féle sörrel vesz részt a Miskolci Főzdefeszten pénteken és szombaton.

Bart Dániel, az esemény társszervezője az MTI-nek elmondta: "A tavalyi budapesti fesztiválokon bebizonyosodott, hogy óriási az érdeklődés a magyar kézműves sör iránt, sörfőzőink ezért a fővároson kívül is megmutatják, mit tudnak."

Kifejtette, hogy a Főzdefeszten meggysörből, a Mátyiban készített első magyar kézműves búzasör barna és világos változatából is ihatnak majd az érdeklődők. Miskolc város hivatalos sörének a Kortynak Tokaji aszús hordóban érlelt változatát is megkóstolhatják. Cseh recept alapján főzött habzó nedű, valamint a bajor és sváb hagyományokat követő narancsos, bodzás világos és barna sörök is bemutatkoznak. Fótról például elhozzák a narancsos-gyömbéres külenlegességet, de inni lehet majd a mexikói típusú, 55 százalékban kukoricából készült sörből is.

Bart Dániel megjegyezte, hogy a vidéki Főzdefeszteken arra törekszenek, hogy egyrészt megismertessék egy-egy várossal saját régiójának sörfőzését, másrészt megmutassák az ország legjobb nedűit, így Miskolcon is elsősorban a "hazai pályán" kiemelkedő borsodi sörfőzés mutatkozik majd be.

A Sörfesztiválhoz kapcsolódó kétnapos vásáron pedig egyedi, kézműves termékeket vehetnek meg az érdeklődők a hétvégén, Miskolcon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek