» Hírek

Új látnivalók és kedvezmények Pécsett

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Zsolnay porcelánok készítésével ismerteti meg az érdeklődőket az a látványmanufaktúra, amely kedden nyílik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben - írja az MTI. A Zsolnay gyár egykori nyersanyaggyártó, festészeti és laborépületének felújításával hozták létre az új látvány-részleget, amelynek köszönhetően a látogatók betekintést nyerhetnek a híres manufaktúra több mint 150 éves tapasztalatokon alapuló munkafolyamataiba.

A vendégek a Zsolnay szakembereitől láthatják, miből lesz a porcelán, hogy folyik a nyersgyártás, a mázolás, az égetés, a festés és a tárgyak végső, utánozhatatlan színét adó úgynevezett redukciós égetés. Tulajdonképpen mindent megtudhatnak a Zsolnay tárgyak készítéséről, kivéve az égetés titkos paramétereit, a felhasznált alapanyagok, mázak, festékek összetételét.

A látványmanufaktúrát kedden délután négy órakor zártkörű rendezvény keretében nyitják meg, utána azonban a nagyközönség számára is látogatható lesz. Szintén kedden nyílt délutánt is tartanak a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az érdeklődőket három órára a Cifra kéményhez várják, ahonnan Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője vezetésével sétát tehetnek a negyedben. A résztvevők egy kártyát kapnak, annak birtokában három és fél öt között minden kiállítást ingyen tekinthetnek meg és tíz százalék kedvezménnyel látogathatják az április 27. és május 1. között rendezendő I. Zsolnay Kulturális Fesztivál programjait.

Pécs-kártya és más fejlesztések

Pécs vonzerejének növelése érdekében március közepén új program indul útjára. Ennek legfontosabb eleme a Pécs-kártya lesz, amivel térítésmentesen, valamint kedvezményes áron tekinthetik meg a város nevezetességeit, vehetik igénybe a vendéglátóhelyek szolgáltatásait az azt kiváltó turisták.

Így mindenki jól jár: a vendégek kedvezményeket kapnak, a város vezetése pedig képet kap a turisták számáról, illetve érdeklődési körük és szokásaik is feltérképezhetővé válik. Ez alapul szolgálhat az elkövetkezendő időszak turisztikai fejlesztéseinek.

A tervek között szerepel még az okostelefonokra letölthető Pécs-alkalmazás bevezetése, és az érintőképernyős készülékek elhelyezése, hogy a turisták ezek segítségével juthassanak bővebb információkhoz a város nevezetességeiről, az aktuális programokról - írja a Turizmusonline.hu

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.