» Hírek

Hatalmas veszteséggel számol a Costa Crociere

| | Nem érkezett még hozzászólás

Mínuszban zárja az idei első negyedévet a Costa Crociere olasz hajótársaság és amerikai tulajdonosa, melyeknek nehéz jövőt jósolt a nemzetközi sajtó. A január 13-án a toszkán tengeren zátonyra futott Costa Concordia, és a február végén műszaki hiba miatt napokig az Indiai-óceánon vontatott Costa Allegra balesete nem múlt el nyomtalanul.

Az olasz sajtó értesülései szerint a genovai székhelyű Costa Crociere százmillió dolláros veszteséggel zárja az idei első negyedévet. A harminckét embert maga alá temető Costa Concordia tragédiája után közvetlenül a Costa foglalásai nyolcvan százalékkal estek vissza. Az utóbbi hetekben pedig negyven-ötven százalékkal kevesebben foglaltak jegyet 2011 ugyanezen időszakához képest - írta a La Repubblica.

A magyarok még mindig tengerre vágynak

Hogyan látják a helyzetet a hazai utazási irodák?

Összefoglalónkat erre találja.

A Costát birtokló Carnival hajótársaság tulajdonosa elmondta, hogy a tavalyi január-márciusi 152 millió dolláros nyereséggel szemben most 139 millió dolláros veszteséget mutat. A tulajdonos azt is hangsúlyozta, hogy a Costa Concordia "tragikus balesete nem kérdőjelezi meg a Carnival több mint száz hajós flottájának biztonságát".

Az olasz sajtó szerint ha nem is fenyegeti csőd, a Costa csak "hosszú szenvedéssel" tudja majd   kiegyensúlyozni veszteségét. A genovai társaság reagálni igyekszik: februárban avatta fel az átalakított  NeoRomanticát és a következő hónapokban bocsátja vízre új hajóját, a Fascinosát. A roncsnak minősített Costa Concordiáért a Costa 390 millió eurós biztosítási kártérítéssel számol és állítólag lebontás, vagy eladás vár a Costa Allegrára is.

A Costa Concordia tragédiája a versenytársakat erősítette: a szintén genovai székhelyű MSC olasz hajótársaság kétezer új dolgozó felvételét jelentette be. Illetve, ahogyan korábban a Travelón is hírt adtunk róla, az elég baljóslatúan hangzó Titanic emléktúrára is olyan gyorsan elkapkodták a jegyeket, hogy még egy hajót kellett bérelnie az azt szervező társaságnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.