Új járat Budapestről Athénba

Egy hónapi szünet után mától ismét van közvetlen légi összeköttetés a görög és a magyar főváros között.

A legnagyobb görög légitársaság, az Aegean Airlines vadonatúj Airbus A320-asa ma délelőtt 10 órakor szállt le először a Budapest Airport betonjára. A repülőtéren az első járat személyzetét a hagyományos tortával és tűzoltó vízsugárral köszöntötte a repülőtér – olvasható a Budapest Airport közleményében.

Facebook

 Mostantól hetente négy alkalommal indul gép Athénból Budapestre. A jellegzetesen görög kék-fehér festésű Airbus A 320-asok hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap fordulnak majd meg a két főváros között. Az Aegean Airlines 168 személyes, két osztály (business és turista) elrendezésű gépei két óra alatt teszik meg az Athén és Budapest közötti utat. A járatok naponta reggel 09:05-kor indulnak a görög fővárosból és helyi idő szerint 10:20-kor érkeznek Budapestre. A járat visszafelé 11:05-kor indul és athéni idő szerint 14:05-re ér a betonra a szintén Hochtief-érdekeltségű görög repülőtéren.

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója elmondta: "Őszinte örömmel vettük tudomásul, hogy a Malév csődje után ennyire rövid idővel ismét sikerült beindítani a rendkívül népszerű athéni járatot. Görögország legnagyobb légitársasága igazán kiváló és kényelmes időpontban kínálja járatait mind az üzleti utazóknak, mind pedig a turistáknak. Ráadásul az athéni repülőtérről egy sor nagyszerű átszállási lehetőséget kínál az Aegean Airlines Görögország további repülőtereinek eléréséhez."

Az Aegean Airlines Airbus A 320-asainak fedélzetén valamennyi utas hatcsatornás zenei kínálatból választhat. A business osztályú utasok nemcsak remek ételek fogyaszthatnak, hanem kiváló görög borok közül is kóstolhatnak az úton.

Budapest Airport

 A Lufthansa-t is tömörítő Star Alliance csoporthoz tartozó légitársaság vezérigazgatója, Dimitrisz Gerogiannisz kijelentette: "Nagyon örülök, hogy Budapest végre felkerült a légitársaságunk desztinációs térképére. Remélem, hogy mind az üzleti utasok, mind a turisták szívesen repülnek erre a népszerű úti célpontra. Budapest Európa egyik legizgalmasabb városa és már nagyon régóta szerettük volna bekapcsolni az útvonalhálózatunkba. A Budapestről érkező utasok nem kevesebb, mint tíz görög belföldi városba juthatnak el athéni bázisunkról. Járatainkkal szeretnénk a magyar utasoknak egy kis ízelítőt adni a hagyományos görög vendégszeretetből már a gépek fedélzetén is."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek