» Hírek

Tűz egy thaiföldi szállodában

| | Nem érkezett még hozzászólás

Legalább egy turista életét vesztette, több mint húszan pedig megsérültek egy bangkoki szállodában keletkezett tűzben - adta hírül pénteken a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

A 15 emeletes Grand Park Avenue Bangkok hotel (korábbi nevén Mercure Hotel) negyedik emeletén csütörtök éjjel csaptak fel a lángok; a hatóságok tájékoztatása szerint egy nő meghalt füstmérgezésben, kilétéről egyelőre nem közöltek információt. A sérültek közül két személy thai, 19 pedig külföldi állampolgár, közülük kettő orosz. A baleset okát még vizsgálják.

A tűzoltók ugyan viszonylag hamar eloltották a röviddel este 10 óra előtt keletkezett tüzet, de a füst elárasztotta az épület felsőbb emeletein lévő szobákat, ahonnan daruval menekítették ki a segítségért kiáltó szállodalakókat.

A 221 szobás hotel Thaiföld egyik leghíresebb és egyúttal leghosszabb utcáján, a Szukhumvit úton található, amely a bangkoki éjszakai élet központja, a turisták körében rendkívül népszerű. Számos üzlet, étterem, luxushotel, bár található itt, s a város legismertebb piroslámpás negyedei is az innen nyíló mellékutcákban találhatók.

Nem ez volt az első

Egy héten belül ez már a második toronyháztűz Bangkokban – számolt be Facebook oldalán a jó ideje Thaiföldön élő blogger, Bangkok Charlie. A korábbi tűz március 3-án volt, amikor egy irodaház, a tizenhárom emeletes Fico buliding állt lángokban. „Estére sikerült a tüzet eloltani, a kár tetemes, 7-13. emelet kiégett, áldozatok szerencsére nincsenek. A tűz okát egyelőre keresik. Viszonylag régi, 30 éves épületről van szó, ahol nem volt csepegtetős tűzoltórendszer kiépítve, akkoriban nem írták elő ezt a szabályok” – írta az eseményekről a blogger. Véleménye szerint azonban nem kell azt gondolni, hogy arrafelé gyakrabban fordulnának elő ilyen tűzesetek, egyszerűen peches hét volt. Tavaly egész évben csak egyetlen hasonló fordult elő (akkor egy magánlakás gyulladt ki), előtte pedig hosszú időn át semmi ilyesmi nem történt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.