» Hírek

Hetvenötezren üdülhetnek ingyen belföldön

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékosok és a szociális szférában dolgozók kapnak üdülési lehetőséget az Erzsébet-programban. Hamarosan hazai és határon túli iskoláknak is üdülési pályázatot hirdetnek.

Hetvenötezer - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat nyertesei jórészt magyarországi állami üdülőkben, szállodákban pihenhetnek majd, írja az MTI. Soltész Miklós bejelentette azt is, rövidesen - egymilliárd forintos kerettel - új pályázatot írnak ki; az Erzsébet-tábor elnevezésű projektre magyarországi és határon túli iskolák jelentkezhetnek. Ez azt jelenti, hogy sok tízezer iskolás nyaralhat majd várhatóan hat napig a Velencei-tó  vagy a Balaton partján.

Az államtitkár arra kérte az iskolák vezetőit, hogy már most készüljenek fel az áprilisban megjelenő pályázatra, ehhez - szavai szerint - minimális önerő szükséges. Jelezte, a mintegy ezer határon túli magyar fiatal magyarországi diákokkal együtt táborozhat majd.

Az államtitkár azt hangoztatta, a pályázat sikere azt a kormányzati politikát erősíti, amely a családok és a közösségek megerősítését határozta meg célként. Soltész Miklós egy felmérést idézve arról beszélt, hogy az emberek, a családok nagy része nem, vagy csak alig kap lehetőséget nyaralásra, pihenésre, miközben a hétköznapokban óriási munkateher hárul rájuk.

Arra is felhívta figyelmet, hogy a cafeteria-rendszer átalakításának köszönhetően a haszon már nem a cégeket, vállalkozásokat gazdagítja, hanem abból szociális lehetőségeket tudnak nyújtani a rászorulóknak. Horváth Endre azt közölte, csaknem 114 ezer pályázat érkezett az alapítványhoz, és a 75 ezer nyertes között 21 ezer fogyatékos, 17 ezer szociális dolgozó, mintegy 17 ezer nyugdíjas és több mint 20 ezer nagycsaládos van, tudósított az MTI.

Elmondta, eddig több mint 1,5 millió munkavállaló választotta az Erzsébet-utalványt a cafeteria-rendszer részeként, és mint mondta, ebben még nincs benne a közszféra. Utalt arra, hogy ennek azért van jelentősége, mert az utalvány forgalmazásából várható eredményt fordítják szociális üdültetésre. Munkavállalónként évi 60 ezer forintos utalványkerettel számolva ez alapján 100 milliárd forint feletti forgalomra lehet számítani az idén, és az így befolyó pénzből biztosítják a szociális üdültetés forrásait.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.