Túra a gödöllői kastély kisegerének nyomában

A szombati Elemér-túrán játékok, feladatok segítéségével pillanthatnak be a királyi család életébe a látogatók.

A gödöllői királyi kastély múzeumpedagógiai programjainak védjegye, egy 2010-ben megjelent korhű gyermekkönyv egér főszereplője, herceg Egérváry Elemér nyomába eredhetnek szombaton azok, akik elmennek a nemrég felújított barokk épületbe, hogy együtt ünnepeljék a képzeletbeli rágcsáló névnapját.

Az Elemér-túrán játékok, feladatok segítéségével pillanthatnak be a királyi család életébe A Herceg Egérváry Elemér naplója című kötet alapján a látogatók, miközben bejárják a kastélyt a sörpincétől a zeneteremig. A túrák délelőtt 11 óra 10 perckor, illetve délután 13 óra 10 perckor indulnak, a programot elsősorban 5-12 éves gyermekeknek és szüleiknek ajánlják – tájékoztatta az MTI-t a kastély vezetése.

Elemér, a kékvérű egér alakját két évvel ezelőtt Faludi Ildikó muzeológus, illetve akkor 8 éves fia, Reményi Márton hívta életre; ők ketten írták meg a gazdagon illusztrált, nagy sikert arató könyvet is. A szakember közel egy évig kutatta, hogy mi minden játszódhatott le az 1870-es években a neves épület falai között, majd a legeseménydúsabb 1875-ös évet kiválasztva, kicsit a megelőző és az azt követő időszakból is csipegetve írta meg fiával, a társszerzővel a könyvet.

A túrára korlátozott jegyek állnak rendelkezésre, elővételben a helyszínen lehet vásárolni. A felnőttjegy 1800, az iskolás/óvodás 1200/600 forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek