» Hírek

Olcsóbb lesz az otthon nyomtatott vonatjegy

| | 1 komment
Kedvezményes kerékpárjegyet és mobilos fizetést tervez a MÁV. Az év végétől az otthon nyomtatott jegyek olcsóbbak lesznek, mint a pénztárban váltottak.

Áprilistól mobiltelefonnal is kifizethetjük a vonatjegyet, az év végétől pedig olcsóbbak lesznek az otthon nyomtatott vonatjegyek, mint a jegypénztárban vásároltak, jelentette be a MÁV-START Zrt. a budapesti Utazás kiállításon.

Terveik szerint fél éven belül megjelenhetnek a Google Transit szolgáltatásban a vonatok menetrendi adatai, valamint a vasútállomások földrajzi koordinátái. Ennek köszönhetően az utasok már nemcsak az Elvira internetes menetrendi keresőben tudják megtervezni utazásukat, hanem ezen a felületen is. Március végétől a kalazok a szolgálati mobiltelefonjukon értesülnek a vonatuk esetleges késéséről, így erről azonnal tudják tájékoztatni a vonaton utazókat.

A cég idén is új ajánlatokat kínál a vasúttársaság Budapest és Zürich között, illetve Stuttgart és Hamburg felé új, közvetlen eljutással már 39 eurótól. A népszerű brassói, bukaresti és nagyszebeni ajánlatok köre Marosvásárhellyel és Kolozsvárral is bővült, így ezek az úti célok már 19 eurótól elérhetők. Április végétől október végéig öt euróért kerékpárt is vihetnek magukkal az utazók Nagyváradra, Kolozsvárra, Székelyföldre vagy Brassóba. Kassára már 20 eurótól el lehet jutni vonaton, Prágába pedig öt pár nappali járat biztosít kétóránkénti eljutási lehetőséget már 19 eurótól.

A belföldi utazásokat elősegítve csütörtöktől kedvezményes kerékpáros túrajegyek válthatók, ennek előnye, hogy december 31-ig az ország bármely területéről igénybe vehetők a Balatonhoz, a Tisza-tóhoz és a Fertő tóhoz, egységesen 400 Ft-ért. Ezen felül az érvényesség napján az érintett vasútvonalakon korlátlan le- és felszállási lehetőséget biztosít a vonatra.

A nyári időszakban a Balaton déli partján közlekedő gyorsvonatokon egy-egy légkondicionálóval felszerelt InterCity kocsi is közlekedik majd a komfortosabb utazás érdekében.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.