Olcsóbbak a szállodák a hideg miatt

A szokatlanul hideg idő, és a nagy havazások miatt van, ahol a négy évvel ezelőtti árakon lehet szobát foglalni. Egyedül a karneválok helyszínein emelkedtek az árak, de ott nagyon.

Rég nem látott esésnek indultak a hotelek szobaárai a februári havazások és a hidegrekordok miatt Európában – derül ki a Trivago.co.uk árindexéből. Sok szállodában évek óta nem volt ilyen olcsó eltölteni egy éjszakát.

Fotó: NorthfotoForrás: Travelo

 Budapesten például átlagosan 59 euróért lehet szobát kapni, ami hat százalékos csökkenést jelent az előző hónaphoz képest. Fővárosunkban 2008 májusa óta nem voltak ennyire alacsonyan az árak. De ugyanez igaz Athénra (átlagos szobaár 72 euró, öt százalékos csökkenés január óta) is. Prágában pedig tavaly márciusban került utoljára 73 euróba egy standard kétágyas szobában megszállni.

Ugyanez a helyzet Európa más tájain is: Oslóban most 163 euróért lehet szobát kapni (hét százakékos csökkenés előző hónaphoz képest), Koppenhágában 134 euró (egy százalékos csökkenés), Madridban 97 euró (hat százalékos csökkenés), Münchenben 114 euró (hét százalékos csökkenés) és Amszterdamban 115 euró (két százalékos esés) egy éjszaka. De az összes nagy-britanniai nagyvárosban is hasonló a helyzet: Birminghamben három százalékot (94 euró), Liverpoolban tíz százalékot (94 euró) csökkentek a hotelszobák átlagárai. A legnagyobb vesztes Newcastle volt, ahol 92 euróért lehet szobát kapni, ami tizenhat százalékkal olcsóbb az egy hónappal korábbi áraknál.

Fotó: Vandeville Eric / NorthfotoForrás: Travelo

 Áremelkedés egyedül a karneválok helyszínein volt. Velencében például 35 százalékkal növekedtek a szobaárak az előző hónaphoz képest, így átlagosan 174 euróba kerül egyetlen éjszaka.

Tavaszi városlátogatások a C-Travel kínálatában
(utazással, szállással és reggelivel)
London 5 nap/4 éj – 99 900 forinttól
Párizs 5 nap/4 éj – 95 900 forinttól
Isztambul 4 nap/3 éj – 89 900 forinttól
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek