» Hírek

Hetvenezer ingyen fürdőjeggyel vár Gyula

| | Nem érkezett még hozzászólás
A szezonon kívüli vendégek szerdától ingyen fürdőjegyet kapnak szálláshelyüktől. Megismétlik a tavalyi sikeres akciót, mely felpezsdítette a város idegenforgalmát.

Hetvenezer fürdőjegy kedvezményes értékesítéséről írt alá szerződést a Gyulai Várfürdő vezetője a helyi szállásadókat képviselő Gyulai Turisztikai Nonprofit társasággal hétfőn Gyulán.

A megállapodást hat nagyszálloda és a kisebb szálláshelyeket és panziókat képviselő Gyulai Idegenforgalmi Egyesület képviseletében írta alá a társaság - mondta el Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek. Hozzátette: a megállapodás része a gyulai idegenforgalom élénkítése érdekében az idegenforgalmi szereplők érdekeit összehangoló munkának, ami a Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) munkaszervezete a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. feladata.

A megállapodás értelmében a szállásadók február 22-től egy éven keresztül ingyen fürdőjegyet adnak a vendégeiknek, amennyiben a szezonon kívüli időszakban üdülnek Gyulán. A szállásadók és a Várfürdő egyforma, csaknem ötven-ötven százalék arányban biztosítják  a kedvezményt, a szálláshelyek a jegyár ötven százalékát kifizetik a Várfürdőnek.

Tavaly augusztustól két hónapon át működött hasonló rendszer a városban, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. összesen 22318 kedvezményes fürdőbelépőt vásárolt a Gyulai Várfürdőtől. Az akcióban részt vevő szálláshelyeken átlagosan 67 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a szállásadók előzetes üzleti terveivel összehasonlítva.

A Tourinform Iroda vendégforgalmi adatai alapján a  kísérleti akció időszakában 52 százalékkal több turista látogatott el az irodába, mint az előző évben, és 15- 20 százalékkal nőtt a város idegenforgalmi adóbevétele. Az akció ideje alatt több új szállásadó regisztráltatta magát helyi adózóként, hogy a kedvezményeket igénybe tudja venni. Az értékesített hetvenezer jegy a fürdő éves forgalmának 14-15 százalékát teszi ki. A várfürdőben 2011-ben 470 ezer belépőt adtak el a jegypénztárak adatai alapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.