» Hírek

Hetvenezer ingyen fürdőjeggyel vár Gyula

| | Nem érkezett még hozzászólás
A szezonon kívüli vendégek szerdától ingyen fürdőjegyet kapnak szálláshelyüktől. Megismétlik a tavalyi sikeres akciót, mely felpezsdítette a város idegenforgalmát.

Hetvenezer fürdőjegy kedvezményes értékesítéséről írt alá szerződést a Gyulai Várfürdő vezetője a helyi szállásadókat képviselő Gyulai Turisztikai Nonprofit társasággal hétfőn Gyulán.

A megállapodást hat nagyszálloda és a kisebb szálláshelyeket és panziókat képviselő Gyulai Idegenforgalmi Egyesület képviseletében írta alá a társaság - mondta el Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-nek. Hozzátette: a megállapodás része a gyulai idegenforgalom élénkítése érdekében az idegenforgalmi szereplők érdekeit összehangoló munkának, ami a Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) munkaszervezete a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. feladata.

A megállapodás értelmében a szállásadók február 22-től egy éven keresztül ingyen fürdőjegyet adnak a vendégeiknek, amennyiben a szezonon kívüli időszakban üdülnek Gyulán. A szállásadók és a Várfürdő egyforma, csaknem ötven-ötven százalék arányban biztosítják  a kedvezményt, a szálláshelyek a jegyár ötven százalékát kifizetik a Várfürdőnek.

Tavaly augusztustól két hónapon át működött hasonló rendszer a városban, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. összesen 22318 kedvezményes fürdőbelépőt vásárolt a Gyulai Várfürdőtől. Az akcióban részt vevő szálláshelyeken átlagosan 67 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a szállásadók előzetes üzleti terveivel összehasonlítva.

A Tourinform Iroda vendégforgalmi adatai alapján a  kísérleti akció időszakában 52 százalékkal több turista látogatott el az irodába, mint az előző évben, és 15- 20 százalékkal nőtt a város idegenforgalmi adóbevétele. Az akció ideje alatt több új szállásadó regisztráltatta magát helyi adózóként, hogy a kedvezményeket igénybe tudja venni. Az értékesített hetvenezer jegy a fürdő éves forgalmának 14-15 százalékát teszi ki. A várfürdőben 2011-ben 470 ezer belépőt adtak el a jegypénztárak adatai alapján.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Indiánnyár Járja be idén ősszel is a világot: Prágától Madridig, Münchentől Dubai-ig! (x)

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
3 napja
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.