» Hírek

Fakutya kölcsönözhető a Velencei-tavon

| | Nem érkezett még hozzászólás
A befagyott Velencei-tavon öt korcsolyapálya várja a hétvégén a sportolni vágyókat; korcsolyázni csak a kijelölt területeken és a déli parton szabad, másutt balesetveszélyes lehet a jég.

A tó egyik legnagyobb természetes korcsolyapályáját ezen a hétvégén is az agárdi Pop Strandon nyitják meg, ahol zene, melegedő és büfé várja a vendégeket. Lehet fakutyát és korcsolyát is kölcsönözni - mondta el az MTI-nek a strand főrendezője.

Turbók János tájékoztatása szerint a kijelölt területen a jég biztonságos. Csütörtökön már 14 centiméter vastag volt, és a hétvégére tovább hízik. Szombatra több hektárnyi területről letakarítják a havat, így a Pop strandon tükörsima jégen sportolhatnak majd az odaérkezők. A jégre szállás megkönnyítésére új, a korábbinál nagyobb stéget is felállítottak, valamint maximális figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására.

Ön hol korcsolyázik idén?

 • 8
  A Műjégen
 • 1
  Bécsben
 • 42
  A Velencei-tavon
 • 12
  A Balatonon
 • 13
  Máshol
 • 98
  Hummerem van

Nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók is tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők, a nádasok közelébe, és vegyék figyelembe, hogy a zene elhallgatása egyben a korcsolyapálya aznapi "bezárását" is jelenti, szürkület után ugyanis életveszélyes lehet a jégre menni - hangsúlyozta Turbók János.

Gárdonyban a Sport Beach - Ökostrandon is zene, büfé, fakutyakölcsönző várja a sportolókat. A hétvégi szórakozást jótékony célra történő gyűjtéssel kötik össze. Minden pohár tea, forralt bor árából 10 forintot a tavon 12 éve szolgálatot teljesítő HBAID Rescue 24 Tűzoltó és Kutató Mentőcsoport mentő- és híradástechnikai eszközvásárlására létesített alapba fizetnek be - mondta el Bálint György, a strand üzemeltetője.

A hétvégére a tó déli oldalán, három velencei szakaszon is nyílnak korcsolyapályák. Az északi oldalon nem szabad jégre menni, ott nem egyenletesen vastag, helyenként balesetveszélyes a jég.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.