» Hírek

Fakutya kölcsönözhető a Velencei-tavon

| | Nem érkezett még hozzászólás
A befagyott Velencei-tavon öt korcsolyapálya várja a hétvégén a sportolni vágyókat; korcsolyázni csak a kijelölt területeken és a déli parton szabad, másutt balesetveszélyes lehet a jég.

A tó egyik legnagyobb természetes korcsolyapályáját ezen a hétvégén is az agárdi Pop Strandon nyitják meg, ahol zene, melegedő és büfé várja a vendégeket. Lehet fakutyát és korcsolyát is kölcsönözni - mondta el az MTI-nek a strand főrendezője.

Turbók János tájékoztatása szerint a kijelölt területen a jég biztonságos. Csütörtökön már 14 centiméter vastag volt, és a hétvégére tovább hízik. Szombatra több hektárnyi területről letakarítják a havat, így a Pop strandon tükörsima jégen sportolhatnak majd az odaérkezők. A jégre szállás megkönnyítésére új, a korábbinál nagyobb stéget is felállítottak, valamint maximális figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására.

Ön hol korcsolyázik idén?

 • 8
  A Műjégen
 • 1
  Bécsben
 • 42
  A Velencei-tavon
 • 12
  A Balatonon
 • 13
  Máshol
 • 98
  Hummerem van

Nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók is tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők, a nádasok közelébe, és vegyék figyelembe, hogy a zene elhallgatása egyben a korcsolyapálya aznapi "bezárását" is jelenti, szürkület után ugyanis életveszélyes lehet a jégre menni - hangsúlyozta Turbók János.

Gárdonyban a Sport Beach - Ökostrandon is zene, büfé, fakutyakölcsönző várja a sportolókat. A hétvégi szórakozást jótékony célra történő gyűjtéssel kötik össze. Minden pohár tea, forralt bor árából 10 forintot a tavon 12 éve szolgálatot teljesítő HBAID Rescue 24 Tűzoltó és Kutató Mentőcsoport mentő- és híradástechnikai eszközvásárlására létesített alapba fizetnek be - mondta el Bálint György, a strand üzemeltetője.

A hétvégére a tó déli oldalán, három velencei szakaszon is nyílnak korcsolyapályák. Az északi oldalon nem szabad jégre menni, ott nem egyenletesen vastag, helyenként balesetveszélyes a jég.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Indiánnyár Járja be idén ősszel is a világot: Prágától Madridig, Münchentől Dubai-ig! (x)

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
3 napja
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.