» Hírek

Pénteken érkeznek a Ryanair gépei

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Ryanair és a Budapest Airport bejelentették, pénteken Dublinban véglegesítik a repülőtér használatáról szóló megállapodást. Az ír fapados légitársaság és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cég a hét első felében nyilatkozatháborúba bonyolódott a járatindítást illetően, most azonban úgy tűnik, közeledtek álláspontjaik. A cég a magyar államtól is kapott támogatást járatindításaihoz, az összeg nagyságát azonban nem közölték.

A fapados légitársaság elképesztő mennyiségű új járattal és munkahellyel kecsegtetett  már akkor is, amikor még meg sem állapodott a Budapest Airporttal, amely a Financial Times szerint arra panaszkodott, hogy szinte ingyen akarták használni a repteret. Majd szerdán már a drágább kettes terminálra hirdették budapesti jegyeiket, írja az Index.

Fotó: Mark H. Milstein/northfoto

A légitársaság február 17-én nyitja meg budapesti bázisát, amely az 51. lesz és ahol 5 repülőgép állomásozik majd – jelentette be Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. Három már a jövő péntektől, két új Boeing 737-es pedig március közepén érkezik a gyárból. Az MTI kérdésére a vezérigazgató elmondta, hogy a magyar kormánnyal is tárgyaltak, de a kapott kedvezmény nagyságát és mibenlétét nem árulta el.

Ön mivel repülne szívesen Budapestről?

 • 112
  Ryanair
 • 117
  Wizzair
 • 339
  Malév
 • 22
  Más fapados
 • 53
  Más nem fapados
 • 83
  Nem repkedek

A Ryanair eredetileg március 12-én tért volna vissza öt útvonal megnyitásával a budapesti repülőtérre, miután 2010-ben - a magas repülőtéri árak miatt - megszüntette budapesti járatait. A január végén közölt kétmillió utassal szemben az ír légitársaság  2,4 millióval számol az első évben. Az eredetileg tervezett 36-tal szemben heti 57 járatot indítanak.  Az új bázis létrehozásával  - mondta a vezérigazgató - közvetlenül és közvetve 2400 munkahely jön létre. Az öt repülőgépes budapesti bázis 350 millió dollár beruházást jelent.

A Ryanair a repülőtér kettes terminálját használja, de azt, hogy milyen feltételekkel üzleti titokra hivatkozva nem közölte. Annyit mondott: remélik, hogy a gyors forgalomnövekedés érdekében a Budapest Airport mérsékli az árakat. Hozzáfűzte: az igaz, hogy a beruházások miatt magasak a repülőtér-üzemeltető költségei is.

Közben folyik a kármentés a Malév-járatok leállása után. A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) azzal számol, hogy nem éri kár a nyári charterutasokat a Malév leállása kapcsán, mivel már elkezdték az átfoglalásokat - közölte Molnár Gabriella, a szervezet elnöke fogyasztóvédelmi egyesületekkel közösen tartott sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Feljelenti a Wizz Airt a Ryanair - 2012.02.14.
Szerintük a fapados légitársaság valójában nem európai, pláne nem magyar, és „Oszkó Pétertől sem az”.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.