» Hírek

Törölte az Air France két párizsi járatát

| | Nem érkezett még hozzászólás
A légitársaság a francia reptéri dolgozók sztrájkja miatt kénytelen egy keddi és egy szerdai járatát törölni. Januárban még hat Air France-járat közlekedett Budapestre, most éppen csak kettő. Három budapesti járatot ugyanis a Malévvel közösen üzemeltetett a cég, ezek azonban a magyar légitársaság csődje miatt megszűntek.

Törölte az Air France hétfő délutáni budapesti járatát a francia reptéri dolgozók négynapos sztrájkja miatt. A cég a hétfői AF2395 számú Budapest-Párizs járatát volt kénytelen törölni, szerdán pedig az AF1995 számú Budapest-Párizs járat nem fog közlekedni a sztrájk miatt. Az Air France budapesti járatai közül korábban már törölték az AF2336, AF2436, és AF2536-os járatokat a Malév leállása miatt. A légitársaság napi hat járata közül így jelenleg csak kettő közlekedik a francia és a magyar főváros között.

Fotó: Air France

A cég érintett utasai leggyorsabban a  www.airfrance.hu weboldal Foglalás manager oldalán tudják jegyeiket térítésmentesen átfoglalni, amennyiben  a jegyben szereplő foglalási osztály elérhető, áll a légitársaság közleményében. Tehát ha még vannak a törölt járatra szóló jeggyel azonos árú jegyek más járatokon, akkor díjmentes az átfoglalás, ha azonban már csak drágább jegyeket talál az utas, akkor kénytelen kifizetni a különbözetet.

Több járatot is az utolsó pillanatban töröltek kedd délelőtt a párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtéren, a légi közlekedésben dolgozók négynapos sztrájkjának második napján, a munkabeszüntetéshez egyre nagyobb számban csatlakoznak az Air France pilótái, írja az MTI.

A francia légitársaság előre azt jelezte, hogy kedden a tengerentúli járatainak már csak a felét, az Európába közlekedő gépeinek pedig 70 százalékát indítja el. Ezeken kívül a reggeli órákban további kilenc járatot töröltek hirtelen, hétfőn még csak fele ennyi volt az utolsó pillanatban történt törlések száma.

Az Air France - amely hétfőn járatainak 20 százalékát törölte a munkabeszüntetés miatt - jelezte, hogy eddig összesen 25 ezer e-mailt és SMS-t küldött szét utasainak a járattörlésekről és késésekről. A légitársaság arra kér mindenkit, hogy amennyiben lehetséges, halassza repülőútját február 10. utánra.

A kötelező minimum szolgáltatás bevezetése ellen hétfőtől csütörtökig tartó munkabeszüntetés az első olyan tiltakozás, amelyben a francia légi közlekedésben dolgozók valamennyi kategóriája - pilóták, légi kísérők és a földi személyzet - közösen vesz részt. A szakszervezetek a francia nemzetgyűlés által már elfogadott törvénytervezet ellen tiltakoznak, amely a légi forgalomban sztrájkolókat arra is kötelezné, hogy részvételi szándékukat egy sztrájkban 48 órával korábban bejelentsék, és az utasokat 24 órával előre értesítsék a várható fennakadásokról. A szenátus február 15-én dönt a tervezetről.

Hasonló törvény - amely az utasokat hivatott védeni a kellemetlen meglepetésektől - több mint négy éve érvényes a francia vasúti és városi tömegközlekedésben. A légi közlekedésben dolgozók azonban a sztrájkjog csorbításaként értékelik a javaslatot.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.