» Hírek

Hatalmas korcsolyapálya nyílt Bécsben

| | 4 komment
Hétezer négyzetméteren kanyargó korcsolyapálya várja a bécsieket és a városba látogató turistákat március elejéig. A Városháza előtt a csúszkáláson kívül persze jókat ehetünk-ihatunk is. Kicsit közelebb, a Fertő-tavon pedig ingyen korizhatunk.

A bécsiek nagyon értenek hozzá, hogy az év legzordabb hónapjaiban is kicsalogassák az embereket a szabadba. Az év vége hagyományosan a csillogó-villogó adventi vásároké, most pedig itt a korcsolyaszezon. Január 20-án nyitotta meg kapuit a Bécsi Jégvarázs a Városháza előtt, és egészen március 6-ig üzemel majd.

Fotó: stadt wien marketing gmbh

Minden nap 9-22 óráig lehet csúszkálni a 80-as és 90-es évek slágereire, de a klasszikusok kedvelőinek örömére olykor keringődallamok is szólnak. A parkon végigkanyargó korcsolyapálya összterülete 7000 négyzetméter, a napi belépőjegy 6 euróba kerül, családi jegyet 14 euróért válthatunk, korcsolyát bérelni pedig 6,50 euróért lehet. A gyerekek biztonsága érdekében ingyenes bukósisakot biztosítanak minden csemetének.

Fotó: stadt wien marketing gmbh

Korizás után jól esik pár finom falat – a szervezők persze erre is gondoltak. Számos hütte – a palacsintát árusítótól kezdve a kolbászoson át a forró levest mérőig – garantálja, hogy ne korogja túl a korcsolyázók gyomra az aláfestő zenéket.

A Bécsi Jégvarázs térképe
A Bécsi Jégvarázs térképe

További információt a Bécsi Jégvarázs honlapján talál.

Ha valaki kicsit olcsóbban szeretne Ausztriában korizni, a Fertő-tavon is megteheti. Rusztnál már elég vastag a jég ahhoz, hogy korcsolyával is rá lehessen menni, tudósít az MTI. A helyi turisztikai szövetség hivatalosan is engedélyezte a sportolást a tó jegén a város előtti öbölben. Más települések egyelőre várnak még, ám a hét végén várhatóan mindenhol elég vastag lesz már a jégtakaró - írta az ORF.

Rusztnál az elmúlt napok tiszta, nagyon hideg éjszakai időjárásának köszönhetően keddre hétcentiméteres, tükörsima jég képződött a tavon. A turisztikai hivatal ennek ellenére is óvatosságra int. Azt tanácsolják a korcsolyázóknak, hogy kerüljék el a nádhoz közeli és a sötét jégfelüleleteket, mert ezeken a helyeken valószínűleg vékonyabb a jégréteg, írja az MTI. A balesetek megelőzésében segít az is, ha nem tartózkodnak nagy csoportban egymáshoz közel a jégen, és ha hallótávolságnál messzebb senki nem távolodik el másoktól.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.