» Hírek

Közösen árulja szobáit a Hilton és a Hyatt

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Roomkey nevű új rendszerben a Hilton, a Marriott, a Hyatt, az InterContinental, a Choice Hotels és a Wyndham Hotel láncok szobáit lehet közvetlenül lefoglalni, a hotelek így nem fizetnek jutalékot az értékesítő oldalaknak. Szerintük a vendégek is spórolnak így.

Új hotelszoba-foglalási rendszert indít Roomkey néven a világ hat legnagyobb szállodalánca. A Hilton, a Marriott, a Hyatt, az InterContinental, a Choice Hotels és a Wyndham Hotel csoport célja, hogy kikerülje az online utazási irodákat és szálloda-keresőmotorokat, így nem kell a szokásos 15-30 százalékos jutalékot kifizetniük. Arra számítanak, hogy ezután körülbelül 90 millió utazó fogja a Roomkey.com-ot használni a megszokott Expedia.com vagy Booking.com helyett.

Marriott, London Heathrow
Marriott, London HeathrowFotó: thomaslu / flickr

Az oldal sikerében azért bíznak annyira a készítők, mert míg a tavalyi évben a szobafoglalásoknak csak 11,2 százaléka zajlott online értékesítőkön keresztül, 25 százaléka a hotelek saját foglalási oldalán történt a Travelclick adatai szerint. Ennek fényében a hotelek foglalási rendszerének összegyúrása már nem is tűnik olyan rossz ötletnek. Főleg, hogy egy friss kutatás szerint a szállodaipar bevételei jelentős mértékben csökkennek az online értékesítők térhódításával, így nem meglepő, ha a nagy láncok minden lehetőséget megragadnak visszaszorításukra.

A Roomkey választékára biztos nem lesz panasz, a fent említett láncok összesen közel 30 ezer, minőségi szállodával rendelkeznek a világ legkülönbözőbb pontjain. Persze a Hilton vagy a Marriott azokat egészen biztosan nem fogja átcsalogatni saját oldalára, akik  a legolcsóbb szállást keresik ezeken az oldalakon. Ám kategóriájukon belül mérsékeltebb árakat és hűségpontokat ígérnek a Roomkey létrehozói. A bétaverzió már működik, a kész oldal márciusban debütál a nagyközönség előtt.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.