» Hírek

Lakjon bécsi kirakatban!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Szállodai szobává alakítják az üres üzlethelyiségeket Bécsben, így testközelből ismerhetjük meg a várost. A kirakat mellé minibár és kerékpár jár, de akár a farmerünket is testre igazítják.

Úgy látszik, az idei év slágerei az egyetlen szobából álló hotelek. A napokban adtunk hírt London újdonságáról, az olimpia évére kinyitó A Room for Londonról, de már itt is egy hasonló ötlet Bécsből.

Fotó: Julian Mullan / ComPRess

Az Urbanauts névre keresztelt újfajta szálláskoncepció a Kohlmayr Lutter Knapp építésztrió fejéből pattant ki, célja, hogy az üresen tátongó belvárosi üzlethelyiségeket értelmesen hasznosítsák. Ezért szállodai szobává alakítják a 25 négyzetméter körüli boltokat, amelyeket a környék művészei rendeznek be, adta hírül a Compress hírügynökség. A ravasz árnyékolástechnikának köszönhetően a lakók tetszés szerint bámulhatnak ki az egykori kirakaton, de ha akarják, el is bújhatnak a függönyök mögött.

A szobaszervízt a környékbeli vendéglők, bárok jelentik: reggeli a szomszédos kávéházban, wellness a szemközti törökfürdőben, este koktél a sarki bárban. Az alapszolgáltatásához hozzá tartozik két kerékpár is, amelyek a tartózkodás teljes ideje alatt a vendégek rendelkezésére állnak. Az ötlet megálmodói szerint a közvetlenül az utcára nyíló szobák révén a vendégek autentikus képet kapnak a városról.

Fotó: Sue Sellinger / ComPRess

Az első ilyen szállást 2011 nyarán nyitották meg Bécs 4. kerületében, a Theresianumgassén. Az egykori szabóságban napi 120 euróért lehet megszállni, az alapcsomagban a kerékpárokon kívül van még minibár, kávébár, élelmiszercsomag, multimédiás lehetőségek, internet és szobaszéf. De külön díjért lehet kérni vespát, napi takarítást vagy akár testhez igazított farmert is.

Az ötlet kidolgozói további szálláshelyek megnyitását tervezik 2012-ben. Szobát a www.urbanauts.at weboldalon lehet foglalni.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.