» Hírek

Nincs több masszázs a Maldív-szigeteken

| | 2 komment
A kormány betiltotta a szigetországban működő üdülőhelyek kozmetikai kezeléseket és masszázsokat kínáló részlegeit. A szállodák tiltakoznak, és további szigorításoktól tartanak.

A kormányzat elrendelte az összes wellness központ bezárását a Maldív-szigetek szállodáiban, miután egy iszlamista párt azt állította, hogy ezek a helyek a prostitúció melegágyai. "Borzasztó rosszat tehet ez az intézkedés a Maldív-szigetek gazdaságának, mert a legnagyobb bevételek a turizmusból származnak" – jelentette ki az angol Daily Telegraphnak a helyi turisztikai egyesület egyik képviselője.

tk3s 481phb00211

Az iszlám-fundamentalizmus előretörése már évek óta megfigyelhető az országban. Múlt héten az ellenzéki, konzervatív Adhaalath párt tiltakozást szervezett a fővárosban, Maléban, a szépségápolási kezeléseket és masszázsokat nyújtó spák ellen, mert véleményük szerint azokat bordélyházaknak használják. Külön kritizálták például, hogy ezeken a helyeken erotikus, kéjes zene hallható. "Az iszlamista párt csak azért agitál a wellness központok ellen, mert azt reméli, hogy ezzel kellemetlen helyzetbe hozhatja a kormányt" – mondta el egy kormánypárti képviselő az AFP hírügynökségnek. Akár a konzervatív szemlélet, akár a kormány bosszantása áll az ügy hátterében, a döntés megszületett: minden spa létesítményt be kell zárni.

Annak tudatában, hogy tavaly több mint 850 000 turista látogatott el a szigetvilágba, a helyi wellness hotelek lakosztályai pedig főként a nászutasok és a celebek közt népszerűek, akik akár napi 12 000 dollárt is otthagynak ezeken a helyeken, nem tűnik olyan jó ötletnek az intézkedés. Több intézmény felvette a harcot a tiltás ellen: a luxus Huvafen Fushi Hotel vezetősége például kijelentette, hogy bár hallottak a rendelkezésről, szépészeti központjuk továbbra is nyitva tart, és újabb foglalásokat is felvesznek. De nem tesz másként a többi üdülőhely, a Banyan Tree, a Four Seasons, a Six Senses és a Shangri-La sem.

tk3s 481phb00205

A rendelkezés hatására a turizmusból élők a törvények további szigorodásától tartanak. Többen úgy gondolják, hogy a spák után az alkoholárusítást is betilthatják a szállodákban. A turisták számára jelenleg is illegális alkoholos italokat bevinni az országba, de ellenzéki csoportok azt szeretnék, ha a szigeteken sehol sem lehetne alkoholt árulni.

FRISSÍTVE: Mohammed Nasheed, a Maldív-szigetek elnöke elrendelte a tiltás feloldását, és a wellness részlegek azonnali megnyitását. „A kormány úgy döntött, az összes spa létesítmény kinyithat, és a továbbiakban ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújthatja a turistáknak, mint korábban” - mondta el az elnök a Daily Telegraphnak.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.